Hükümet ve hükümete yakın kuruluşlar İsrail'i Gazze'de soykırım yapmakla suçlarken, ticari ilişkiler aralıksız devam ediyor.
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin İsrail'e ihracatı aralık ayında bir önceki aya göre yüzde 30,4 artışla 393,3 milyon dolara yükseldi.
Gazze'de savaşın sürdüğü ekimaralık dönemindeki üç ayda Türkiye'nin İsrail'e ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36,4'lük düşüş gösterse de 1 milyar doları aştı.
Türkiye'nin 2023 yılı genelinde İsrail'e ihracatı, yıllık yüzde 23,8 düşüşle 5,1 milyar dolar oldu.
Türkiye'nin İsrail'den ithalatı ise ocakkasım döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 31,2 düşüşle 1 milyar 540 milyon dolar oldu.
2023 yılında Türkiye'nin İsrail'e ihracatında, 883 milyond dolarla çelik sektörü ilk sırada yer aldı. Geçen yıla göre yüzde 41,4 düşüş oldu.
Listede ikinci sırada 593,8 milyon dolarlık ihracatla kimyevi maddeler, üçüncü sırada ise 557,1 milyon dolarla otomotiv yer aldı.
Listede 415,4 milyon dolarla elektrik ve elektronik sektörü dördüncü, 389,1 milyon dolarla çimento sektörü beşinci, 328 milyon dolarla demir sektörü altıncı, 273,2 milyon dolarla hububat ve bakliyat yedinci oldu.
İsrail'in çelik ithalatında Türkiye ilk sırada yer alırken, petrol ithalatının yaklaşık yarısı da Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden taşınmasıyla karşılanıyor.
Sözcü
Haluk Levent iyilik için yola çıktı yandaşlar linç ediyor! Yardım paraları daha güvenli diye onlara gönderildiği için yandaşlar ayaklandı27 izlenme
Lezita fabrikası'nda çalışan işçiler, toplu iş sözleşmesi nedeniyle grev başlattı38 izlenme
Erdoğan kaybederse 711 yönetici gidecek40 izlenme
CHP İstanbul yönetimi görevden alındı! Gürsel Tekin kayyum olarak atandı16 izlenme
Kendilerine özel yüksek dolar kuru istediler23 izlenme
Yurttaşın parası yine yandaşa gitti: 18 şehir hastanesine 260 hastane parası ödendi11 izlenme
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: Gözaltına alınan eski emniyet müdür yardımcısının ikinci ifadesinde Bekir Bozdağ iddiası34 izlenme
Yangında can verenlerin aileleriyle dalga geçtiler! Çirkin paylaşımlara soruşturma26 izlenme
100 fabrikanın 97'si kapandı, 10 binlerce kişi işsiz: Bakan’ın köylüleri her şeyi satıp gitmek istiyor!
Kur farkına rağmen Şırnak Cizre'deki ev parasına İngiltere'de ev buldu, üstüne de araba aldı!
Merkez Bankası'nın bir ayda 9,3 milyar doları uçtu
Kaftancıoğlu’ndan Erdoğan’a: "Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın"