31 Mart yerel seçimlerinde seçmeninden sert bir cevap alan AKP ikinci parti konumuna gelirken CHP ise uzun yılların ardından birinci parti oldu. Adıyaman, Afyonkarahisar, Şanlıurfa, Bursa, Denizli gibi AKP'nin kalesi olarak görülen şehirler CHP'ye geçti.
HBS Araştırma Şirketi tarafından 3 bin 200 kişinin katılımıyla düzenlediği anket iktidar ve muhalefet arasındaki farkın açıldığını ortaya koydu.
4 farklı anket sonucu açıklayan HBS, katılımcılarına "Olası bir 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşağıdaki olasılıklar olur ise oyunuzu hangi adaya verirsiniz?" sorusunu yöneltti.

Ankete katılanların yüzde 51.7'si Ekrem İmamoğlu derken, yüzde 40.3'ü Erdoğan dedi. Yüzde 8'lik dilim kararsız seçeneğini tercih etti.

Aynı soru Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adaylığı için sorulduğunda katılımcıların yüzde 51.4'ü Mansur Yavaş derken, yüzde 39.2 Erdoğan'ı tercih etti. Kararsızlar ise yüzde 9.4 olarak çıktı.
Milletvekili genel seçimlerine ilişkin yapılan anketlerde de farklar açılmaya devam ediyor. Katılımcılara "Bu pazar günü Milletvekilliği seçimi olsa, oyunuzu hangi partiye verirsiniz?" sorusu soruldu.
Ankete katılan katılımcıların "yüzde 36.7'sı" CHP'ye oy vereceğini belirtirken, AKP'ye oy vereceğini belirtenlerin oranı "yüzde 28.2'de" kaldı.
Anketin İstanbul sonuçları şöyle:

Anketin Ankara sonuçları ise şöyle:

Sözcü
CHP seçimden sonra peşini bırakmıyor: MHP’li eski başkana icra!20 izlenme
Sedat Peker'in 19 yıl önceki sözleri ortaya çıktı! Olay yaratacak 'görevli' ve 'emekli' yanıtı!101 izlenme
7 günde koronavirüsü yenen hemşire yaşadıklarını anlattı!116 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde kullanılan iki araç cinayetten sonra Ülkü Ocakları’nın önünde çekilen fotoğrafta görüldü28 izlenme
Açlık ve yoksulluk sınırı yükseldi: Sağlıklı beslenmenin günlüğü 880 lira!13 izlenme
Valilik yalanlamıştı görüntüler ortaya çıktı: Narin'i üfürükçüyle aramışlar!43 izlenme
AKP'li isim Erdoğan'a destek açıklamayan bürokratları tehdit etti: 'Sizlerle de uğraşacağız'36 izlenme
MİT'ten Suriye'de kritik operasyon: 8’i ölü 2’si yaralı 4’ü sağ olarak ele geçirildi!15 izlenme
Hacettepeli öğrenciler, mezuniyet töreninde atanmış rektörü sırtlarını dönerek protesto etti
İçişleri Bakan Yardımcısı'ndan kendisini arayan belediye başkanına skandal cevap! 'Uçak geliyor, siz göremiyorsunuz'
Trabzonspor'da Trezeguet'in kaburgasında kırık tespit edildi
Bahçeli'nin hemşehrisi emekli, bayram ikramiyesini neye harcayacağını açıkladı!