Aile hekimlerinin ve meslek örgütlerinin ‘‘eziyet yönetmeliği’’ olarak nitelendirdiği "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"e tepkiler sürüyor.
Aile hekimlerinin ülke genelinde 3 gün boyunca iş bırakmasının ardından Türk Tabipleri Birliği (TTB) de bir açıklama yaparak 26 Aralık 2024 tarihlerinde 5 gün iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerini bildirdi.
Türk Tabipleri Birliği'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Sağlık Bakanlığı'nı Uyarıyoruz Bu gidişi kabul etmiyoruz. "Eziyet Yönetmeliği" geri çekilene kadar eylemlerimiz devam edecektir. Meslek onurumuz ve halkın sağlığı için; 26 Aralık 2024 tarihlerinde 5 gün iş bırakacağımızı Sağlık Bakanlığı'na ve kamuoyuna duyuruyoruz."
Yeni yönetmeliğin hasta hekim ilişkisini müşteri ilişkisine çevirdiğine dikkat çeken hekimler, yönetmeliğin iptal edilmesi gerektiği vurguluyor.
Konuya ilişkin açıklama yapan Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Ahmet Kandemir de şunları söyledi:
"Eziyet yönetmeliğine karşı büyük Ankara mitingi ve 3 gün iş bırakma eylemi gerçekleştirmemize rağmen Sağlık bakanlığı bizleri görmemeyi, sesimizi duymamayı tercih etti. Türkiye genelinde görev yapan Aile hekimliği çalışanları olarak; meslek onurumuz, ülke ve halk sağlığının geleceği için 5 gün daha iş bırakma kararı aldık. Bu eylemler sırasında vatandaşların mağdur olmasının tek sorumlusu Sağlık Bakanlığı'dır."
Bu yönetmeliğin uygulanması halinde sadece hekimlerin değil hastaların da büyük mağduriyetler yaşayacağının altını çizen Kandemir, "Yönetmeliği okuyan hastalarımız da yapılacak olan eylemlerde bizlerle olacak" dedi.
BirGün
Gelecek nesillere çevre bırakmayan, millete küfreden Mehmet Cengiz utanmazlığı!39 izlenme
Rusya ve Şam terör örgütü YPG ile anlaştı!231 izlenme
Esnaf yüksek elektrik faturasına böyle isyan etti! Yazar kasa yerine elektrikli ısıtıcıyı yere fırlattı!69 izlenme
Tasarruf tedbirlerine rağmen, yaklaşık 3,5 milyon TL’ye Osmanlı Hamamı!355 izlenme
Bir Tosuncuk vakası daha! 250 milyon dolarla buhar oldular!65 izlenme
Melih Gökçek'in oğlu Osman Gökçek'in sahibi olduğu Beyaz TV'de Sedat Peker'in doğum gününün kutlandığı ortaya çıktı!113 izlenme
AKP'li Ravza Kavakcı Kan, İBB'den aldığı bursu böyle savundu! 'Bunun bir usulsüzlük olduğunu bilmiyordum. Usulsüzlüğü göstersinler, usulsüzlük yok!'71 izlenme
CHP’den flaş anket açıklaması! Ankara, İstanbul, İzmir…121 izlenme
Konkordato talebi çığ gibi büyüyor: İçinde ünlü şirketlerde var
Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelmişti, Yalıkavak Marina'da yeni gelişme
Cem Küçük'ten al haberi: "Aziz İhsan Aktaş'a 8 koruma verilmiş"
İşte böyle bir kitle yarattılar ! AKP'nin her icraatını halâ Kılıçdaroğlu'nun yaptığını sanıyorlar !