İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘hiçbir çocuk okula aç gitmesin’ sloganıyla başlattığı Kent Lokantalarının ilk 17 Haziran 2022’de Fatih Çapa’da açıldı. Lokantada ilk 13 günde 7 bin kişi yemek yerken Ağustos ayında sayı 27 bine çıktı.
Bu gelişmelerin hemen ardından önce Bağcılar’da daha sonra Sultanbeyli, Üsküdar, Ümraniye, Avcılar, Küçükçekmece, Sultanahmet ve Hisarüstü’nde lokantalar açtı. Bütün Kent Lokantaları’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İBB yetkililerinin Gazete Duvar’a yaptığı açıklamaya göre Kent Lokantaları’nda 2023 yılında toplam 1 milyon 610 bin 658 kişi yemek yedi. 2022’nin haziran ayından 2023 sonuna kadar hizmetten faydalananların sayısı ise 1 milyon 820 bin kişi olarak hesaplandı.
Artan hayat pahalılığına paralel olarak Kent Lokantaları’na talep de arttı. 2023 yılının ocak ayında 81 bin kişi Kent Lokantaları’nda yemek yerken aralık ayına gelindiğinde bu sayı 167 bin olarak kayıtlara geçti.
Tele1
Ticaret Bakanlığı'ndan 'İsrail' iddialarına yalanlama32 izlenme
MHP'de ‘Erdoğan'a oy yok’ sesleri!710 izlenme
Bakan’dan tren kazasıyla ilgili garip açıklama! "Sinyalizasyon olmazsa olmaz değil"688 izlenme
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersini AKP tarihine çevirdiler!99 izlenme
TZOB: "Peynir fiyatları et fiyatlarını geçti"45 izlenme
Derse giren vaiz Atatürk’e hakaret etti! Sendikanın suç duyurusu dikkate alınmadı39 izlenme
Seçil Erzan cezaevinde tek kişilik koğuşa alındı43 izlenme
AKP'li vekil Adem Yıldırım'dan Arapça tabelaların kaldırılmasına tepki: "Arapça tabelaya ve Suriyeliye karşı çıkan zihniyetle, Diyanet’i eleştiren zihniyet ayn"38 izlenme
İtiraz edilen birçok ilçede sayım sonuçlandı! AKP'ye büyük şok
AKP’lilerden büyük ayıp! Hatay'ın Antakya ilçesinde Yakılan binaların enkazları arasında halay çekerek seçim kutlaması yaptılar
Gazeteci Erk Acarer, Sedat Peker'in helalleşme videosunda neler olduğunu açıkladı
TL için korkutan senaryo! Commerzbank İmamoğlu'nun tutuklanmasına işaret etti: Risk var!