
Kardeşi Kadir Sarı´nın firari kayınpederi Hasan Yılmaz´ın örgütün kapatılan Rasanet Vakfı başkanı, firari kayınbiraderi Ammar Yılmaz´ın FETÖ´nün Antalya´da ileri gelenlerinden olduğunu kaydeden Sarı, kardeşinin de bu akrabalık ilişkilerinden dolayı söz konusu yapıya yakın durduğunu ileri sürdü.
Kardeşinin 2015´te örgütün okullarından Toros Koleji´ne ortak olmasından sonra şirketlerin zarar göreceği gerekçesiyle hisselerini devretmesini istediklerini iddia eden Sarı, Haziran 2015´te de kardeşinin şirket hisselerini aldıklarını söyledi. Üzerine atılı örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmeyen Adem Sarı, tahliye ve beraatınr talep etti.
MUHASEBECİ TANIK OLDU
Sanık Yavuz Sarı ise FETÖ üyesi olduğuna dair suçlamaları kabul etmediğini, bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti. Şirket hesaplarına ilişkin açıklamayı ağabeyi Adem Sarı´nın ayrıntılı anlattığını ifade eden Sarı, kardeşinin ifadelerine katıldığını, beraat veya tahliyesine karar verilmesini istedi.
Tanık olarak dinlenen şirketi muhasebecisi H.Ç., 20022012 yılları arasında sanıkların sahibi oldukları Sarılar İnşaat A.Ş´de çalıştığını, şirketin borç ödemelerini çevirmede sıkıntı yaşadıkları dönemlerde yakın çevre ve şirketlerden borç alınıp daha sonra geri ödemesinin yapıldığını anlattı.
ZAMAN GAZETESİNE ABONE OLMUŞLAR
20062007´de patronu Yavuz Sarı´nın şirket çalışanlarına Zaman gazetesine abone olmasını söylediğini anlatan Ç., “Abonelik ücretinde de bize destek vereceğini söyledi. Biz de hatırladığım kadarıyla 2 yıl kadar abone olduk. Abonelik ücretlerini bazen kendisi ödedi. Bu hatırladığım olay 2012 öncesine aittir” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak, sanıklar hakkında bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı kanaatiyle yurt dışı çıkış yasağı uygulayarak, ayrı ayrı 250 bin lira kefaletle tahliyelerine karar verdi. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/fetodenyargilananikikardes250serbinlirakarsiligindaserbest2354770/
ABD'li askeri analistten çarpıcı sözler: "İsrail için asıl tehdit Türkiye"30 izlenme
Meral Akşener Erdoğan’a seslendi: Arkadaş azcık sus161 izlenme
Türkiye’de de denenen Çin aşısı ile ilgili dikkat çekici iddia!99 izlenme
Okul müdüründen öğrencilere skandal sözler! 'Açık giyinen okulu geçemez!'486 izlenme
Türkiye'deki Suriyeli sayısı belli oldu21 izlenme
İYİ Parti binasını kurşunlayan şüpheli serbest bırakıldı22 izlenme
AKP ilanla ilçe başkanı arayınca sosyal medyada alay konusu oldu!79 izlenme
Engellilere verilen bakım yardımında kesinti endişesi37 izlenme
'Bitiyor' denilen projenin yüzde 40'ı tamamlanmadı: GAP bütçesinden yurtdışında dil eğitimi!
Böyle sapıklık görülmedi ! Balkonda uyuyan kadını görüp mastürbasyon yapmış !
İtalya'da 4 Eczacıbaşı çalışanının hayatını kaybettiği helikopter kazasının sır perdesi aralanacak mı?
17 Ağustos'tan 2 yıl önce yayınlanan 'Komplo Teorisi' filmindeki bir sahnede, Türkiye'de 7.3 büyüklüğünde bir deprem olacağının söylendiğini biliyor musunuz ?