
Kardeşi Kadir Sarı´nın firari kayınpederi Hasan Yılmaz´ın örgütün kapatılan Rasanet Vakfı başkanı, firari kayınbiraderi Ammar Yılmaz´ın FETÖ´nün Antalya´da ileri gelenlerinden olduğunu kaydeden Sarı, kardeşinin de bu akrabalık ilişkilerinden dolayı söz konusu yapıya yakın durduğunu ileri sürdü.
Kardeşinin 2015´te örgütün okullarından Toros Koleji´ne ortak olmasından sonra şirketlerin zarar göreceği gerekçesiyle hisselerini devretmesini istediklerini iddia eden Sarı, Haziran 2015´te de kardeşinin şirket hisselerini aldıklarını söyledi. Üzerine atılı örgüt üyeliği suçlamalarını kabul etmeyen Adem Sarı, tahliye ve beraatınr talep etti.
MUHASEBECİ TANIK OLDU
Sanık Yavuz Sarı ise FETÖ üyesi olduğuna dair suçlamaları kabul etmediğini, bu nedenle etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istemediğini belirtti. Şirket hesaplarına ilişkin açıklamayı ağabeyi Adem Sarı´nın ayrıntılı anlattığını ifade eden Sarı, kardeşinin ifadelerine katıldığını, beraat veya tahliyesine karar verilmesini istedi.
Tanık olarak dinlenen şirketi muhasebecisi H.Ç., 20022012 yılları arasında sanıkların sahibi oldukları Sarılar İnşaat A.Ş´de çalıştığını, şirketin borç ödemelerini çevirmede sıkıntı yaşadıkları dönemlerde yakın çevre ve şirketlerden borç alınıp daha sonra geri ödemesinin yapıldığını anlattı.
ZAMAN GAZETESİNE ABONE OLMUŞLAR
20062007´de patronu Yavuz Sarı´nın şirket çalışanlarına Zaman gazetesine abone olmasını söylediğini anlatan Ç., “Abonelik ücretinde de bize destek vereceğini söyledi. Biz de hatırladığım kadarıyla 2 yıl kadar abone olduk. Abonelik ücretlerini bazen kendisi ödedi. Bu hatırladığım olay 2012 öncesine aittir” diye konuştu.
Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak, sanıklar hakkında bu aşamada adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olacağı kanaatiyle yurt dışı çıkış yasağı uygulayarak, ayrı ayrı 250 bin lira kefaletle tahliyelerine karar verdi. DHA
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/fetodenyargilananikikardes250serbinlirakarsiligindaserbest2354770/
AKP'li vekilin FETÖ organizasyonlarına katıldığı ortaya çıktı!85 izlenme
Ukrayna'nın Mariupol kentinde 70 sivilin cesedine ulaşıldı!53 izlenme
Gaziantep’te, koronavirüsten hayatını kaybeden şahsın yakınları sağlık çalışanlarına saldırdı!40 izlenme
CHP'li Emir'den BTK'ya sert sözler: "Altın oyulmuş, haberin yok"6 izlenme
Kızılay, AKP'li belediyeye taksi durağı yapmış!42 izlenme
Kartlı harcamalarda yeni rekor!28 izlenme
Diyanet'ten sosyal medyaya 'fıkıh'la düzenleme önerisi!52 izlenme
İsmail Saymaz ifadedeki çarpıcı detayları anlattı: "Bakanlık resmen yangına davetiye çıkarmış"21 izlenme
Bugün Dünya Gıda Günü: 47 milyon vatandaşımız aç
Suriye'de keyifler yerinde: Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın Suriye'de bir fabrikaya yaptığı ziyaret gündem oldu
Yılmaz Özdil 'Yandaş medya, Sözcü gazetesini bırakmam için bana 5 milyon dolar teklif etti!'
Maden faciası sonrası işçi yakınından sert sözler: "İnsanları tehdit ediyorlar, siyasi baskı var"