Niğde’ye havaalanı kararı alan dönemin hükümeti, 1995 yılında temelini attı. Ancak temeli atıldıktan sonra Nevşehir ve Kayseri Havaalanları hizmete girince bu projeden vazgeçildi. Aradan 30 yıl geçmesine rağmen Niğdeliler hala umutla bekliyor.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı açıklamada “Havaalanımız yok ama önünde hatıra fotoğrafı çektirdiğimiz ve artık tarihi eser statüsünde olan tabelamız var” diyerek, şunları söyledi:

BEKÇİSİ EMEKLİ OLDU
“Temel atıldıktan sonra hiçbir çalışma yapılmadı. Binlerce dönüm arazi ayrıldı havaalanı yapılacaktı, ilk olarak bir bekçi görevlendirildi bekçi boş araziyi bekledi aradan yıllar geçti o da emekli oldu ama havaalanı hâlâ yok. Havaalanı olmayınca Niğde’de sanayi de üniversite de gelişmiyor. Herkes uçuyor, Niğdeliler uçamıyor. Türkiye’de çok sayıda havaalanı var, Niğde ise havaalanı olmayan ender iller arasında kaldı. Havalimanının tabelası önünde fotoğraf çektirmek bir klasik oldu. 30 yıldır Niğde’yi de Niğdeliyi de oyaladılar.”

CHP’li Gürer, “Havaalanımız yok ama artık tarihi eser statüsüne giren tabelası var. Önünde hatıra fotoğrafı çektiriyoruz” dedi. Umudunu kaybetmeyen Niğdeliler ise her seçim öncesi söz verilen havaalanı isteğini böyle dile getiriyor.
Sözcü
Mecliste oy birliği ile kabul edildi: Başörtüsü takmaları yasaklandı588 izlenme
Kılıçdaroğlu TikTok'tan ‘gençlere’ seslendi 'Millet İttifakı'nı desteklemek için size 3 sebep'48 izlenme
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan tepki çeken açıklama! ‘Sigara haramdır’416 izlenme
Aile yılı, Aile Bakanlığı çalışanlarına pırlanta indirimiyle başladı!27 izlenme
Cehaletin böylesine pes doğrusu! 'Dolarla işimiz yok ben Türk parasına bakarım'53 izlenme
Milli Eğitim Bakanlığı, 'Karma Eğitim'i kaldırmak için ilk adımı attı. Bakın hangi madde değişti!177 izlenme
Sarıyer'de yol çöktü!87 izlenme
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı: İşte vergi zamlarıyla cebimizden çıkacak para28 izlenme
Fahiş fiyatlara karşı hafta sonu kafe ve restoranlara boykot çağrısı
İsrailli hahamdan Gazzeliler hakkında skandal sözler
Basketbol Cumhurbaşkanlığı finalinin ardından, Kupa töreninde Erdoğan yuhalandı !
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "15 Temmuz'un failidir" dediği BAE'nin milli günü etkinliğine katılıp pasta kesti!