Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Milli Eğitim Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Mesleki Eğitim Merkezleri (MESEM) üzerinden gerçekleştiği iddia edilen büyük bir yolsuzluk skandalına dikkat çekti.
Özçağdaş, MESEM Başkanı’nın imzasının kopyalanarak 925 şirkete 700 milyon TL’lik usulsüz para transferi yapıldığını öne sürdü.
Özçağdaş, yaptığı açıklamada, MESEM kapsamında sahte çırak kayıtlarıyla devletin kaynaklarının yandaş şirketlere aktarıldığını belirtti.
“MESEM’lerde çocuklarımız işçi olarak kullanılıyor, sağlıksız koşullarda çalıştırılıyor ve ne yazık ki bu süreçte hayatını kaybeden çocuklarımız var. Buna rağmen, devlet desteği adı altında milyonlarca lira usulsüz bir şekilde şirketlere dağıtılıyor. 22 bin hayali çırak yerleştirdiler sisteme. MESEM Başkanı’nın imzasının kopyalandığı ve 925 şirkete 700 milyon TL aktarıldığı iddiaları, bu skandalın yalnızca bir boyutu” dedi.
Gazeteci Özlem Gürses'in Youtube kanalına konuşan CHP’li vekil, bu usulsüzlüklerin sadece belirli bölgelerle sınırlı olmadığını, sistematik bir şekilde devam ettiğini vurguladı.
Özçağdaş, “Devletin kaynakları hile ile yandaşlara dağıtılırken, sorumlular sessiz kalıyor. Çocuklarımızın geleceği üzerinden zenginleşenlere ve buna göz yumanlara hesap soracağız. MESEM’leri kapatıp, her çocuğa eşit ve nitelikli eğitim sağlayacağız” diye konuştu.
Konuya ilişkin daha önce de benzer iddialar gündeme gelmiş, Kocaeli’de bir okulda sahte çırak kayıtlarıyla milyonlarca liralık yolsuzluk yapıldığı basına yansımıştı. Özçağdaş, bu tür olayların soruşturulması ve sorumluların yargı önüne çıkarılması için Meclis’te girişimlerini sürdüreceğini belirtti.
Sözcü
Lise öğrencisine tuzak kuran müdürlerin AKP’li vekillerle fotoğrafları ortaya çıktı!47 izlenme
16 gündür hiçbir iz yok! Narin'in köyünde aramalar sil baştan yapılacak49 izlenme
Randevu alanlar aşı bulamıyor!48 izlenme
Kriz 'Erdoğan aşığı 'Sancak'ı da vurdu!407 izlenme
Büyük çöküş! 1554 konkordato talebi23 izlenme
ABD Senatosu’ndan Türkiye kararı: 54 senatör Erdoğan’ı suçladı64 izlenme
‘Mal bizim değil Allah’ın’ diyen Turgut Altınok’tan yeni mal varlığı açıklaması49 izlenme
AVM'nin metrekare kullanım hacmi 2021 yılına göre nominal olarak yüzde 133,8 arttı36 izlenme