Hatay'ın Defne ilçesi Aknehir Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, 6 Şubat depremlerinin ardından aksayan eğitim hizmetlerine dair sorunlarını ve taleplerini duyurmak için basın açıklaması yaptı. 3 çocuk annesi bir anne evlatlarına kitap alacak paralarının dahi olmadığını söyledi.
Depremin etkisiyle evlerini kaybeden ve çadırlarda yaşamak zorunda kalan aileler, eğitim hizmetlerinde karşılaştıkları aksaklıklara dikkat çekti.
Bir anne, "Ne evim kaldı ne eşyam kaldı. Okula geliyorum, servisim yok, çocuklarım küçük, okuma yazmayı daha yeni çözüyorlar ve şu anda nasıl göndereceğim? Yemek konusunda yine aynı şekilde zorluk çekiyoruz. Yemek yok, servisimiz yok. Benim öğrencim 8. sınıf, kaynak kitabı almak zorundayım, param yok." diyerek tepkisini dile getirdi.
Yeniçağ
Küresel gıda fiyatları Şubat'ta yüzde 1,6 arttı: Türkiye yine ayrıştı
Kendileri gitmişti mahkeme ‘Kaçma şüphesi var’ diyerek tahliye etmedi!
10 Kasım'da Atatürk büstlerine çirkin saldırı!
Siyasi yasak talebinin ardından konuşan İmamoğlu: "Allah memleketimizi ahlak yoksunu insanların şerrinden korusun"
Türkiye'den Facebook'a İmamoğlu cezası
İş adamının isyanı: Erdoğan’a bina kadar mektup yazdı!
Sedat Peker'in susmasın ardından karar verildi: Süleyman Soylu'nun ekibi hangi hamleyi yapacak?
Çorlu tren faciasında ihmallerle gündeme gelmişti: Veysi Kurt, eski görevine atandı
Erasmus için Polonya'ya giden Türk öğrencinin kaldığı devlet yurdu şaşkına çevirdi: "Umarım en kısa zamanda KYK'ler bu şekilde olur"
Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bir sokağa Atatürk'ün adı verilecek!
Özgür Özel'in Manavgat konuşmasına Başsavcılıktan açıklama
Polis, savcının 'suç yoktur' demesine rağmen CHP'nin '128 Milyar Dolar nerede' yazılı afişlerini söktü!
Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan oldu
AKP’li belediye çıkardığı 100 işçi yerine 100 torpilli işçi aldı!