Pazarcık ve Elbistan merkezli 2 depremde 100 saat geride kalırken, Hatay’da binlerce kişi yaşamını yitirdi.
Antakya ilçesinde AFAD koordinasyounda belirlenen alana defin işlemleri başladı. İş makineleri tarafından düzenlenen alanda cenaze teslim, cenaze yıkama ve mescit alanları oluşturuldu.

Hastanede otopsi işlemi tamamlanan cenazeler, nakil araçları ile ‘deprem mezarlığı’ alanına getirilip dini vecibeler yerine gitirilerek defin yapılıyor.
AFAD koordinasyonu ve Denizli Valiliği yönetimindeki defin işlemlerinde her cenaze için tek tek namaz kılınıyor ve namaz sonrası Denizli İl Müftülüğü’nün görevlendirdiği din görevlileri eşliğinde ve dualarla defin yapılıyor.

Cenazeler işlemlerin hızlı yapılabilmesi ve karışıklığı önlemek için mezar taşlarına isim yerine numara veriliyor.
Farklı şehirlerde defin yapmak isteyenlere ise cenazeleri teslim ediliyor. Deprem bölgesine farklı şehirlerden gönderilen mobil gasilhaneler de bu merkezden talep edilen ilçelere gönderilecek. (DHA)
Sözcü
CHP'li vekil 'kayıp atları' sordu: "Çalındı demek istiyorum ama..."13 izlenme
Elektriğe yerli enerji zammı geliyor25 izlenme
Turizmde alarm zilleri: Lüks oteller grubu iflasın pençesinde!30 izlenme
Saygı Öztürk'ten bomba Kayyum kulisi: "Sayı 15-16'yı bulacak"116 izlenme
4.5 yılda 866 bin iş yeri kapandı19 izlenme
CHP'de seçim sonuçlarını değerlendirme süreci devam ediyor33 izlenme
455 kişilik kadroya 113 bin 812 başvuru!37 izlenme
'Yasak aşk' iddialarıyla gündeme gelen AKP'li belediye başkanı partisinden istifa etti6 izlenme