AKP, “Tapu Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” başlıklı 31 maddelik düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na sundu.
Kanun teklifinin en dikkat çeken maddesi ise belediyelere ilişkin düzenleme oldu. Teklifte, AKP’nin 2019 yerel seçimlerinde belediyeleri kaybetmesinin ardından, belediyelerin şirket ve kooperatif faaliyetlerine yönelik yetki alanını daraltması hedeflendi. Düzenlemeyle, belediyelerin bu alanlardaki işlemlerinde Cumhurbaşkanı’nın tek yetkili merci haline gelmesi öngörülüyor.

Teklif kapsamında, belediyelerin ve bağlı kuruluşların dolaylı ya da bedelsiz şekilde şirket edinmesi, şirket kurması veya kooperatiflere ortak olması, Cumhurbaşkanı onayına bağlanacak.
Bu düzenleme, yerel yönetimlerin ekonomik ve ticari faaliyetleri üzerindeki merkezi denetimi artıran en kritik maddeler arasında yer alıyor.
AKP’de deprem sürüyor: Yeneroğlu’nun ardından ’15 AKP’li daha istifaya hazırlanıyor’ iddiası!187 izlenme
'Ali Erbaş ile Din İşleri Yüksek Kurulu arasında kavga' iddiası: 'Cevap verirsem ağzım bozulacak, küfür çıkabilir'34 izlenme
Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto'dan dikkat çeken konuşma: "Benim kahramanım, Mustafa Kemal Atatürk'tü"35 izlenme
CHP’yi hedef gösteren Erdoğan’a Kılıçdaroğlu’ndan ağır yanıt! "Alçaklıktır!"63 izlenme
En düşük ve memur maaşı ve emekli aylığı için çarpıcı tahmin: Evi kira olanlar yandı...65 izlenme
Gerici Akit TV spikerinden Prof. Dr. Uğur Şahin'e büyük terbiyesizlik! '35'inden sonra Türkiye'ye gelen yabancı futbolcular kadar Türkçe konuşabiliyor'98 izlenme
Emekliyi bölmeyin26 izlenme
Belediye suya zam yaptı ortalık karıştı!190 izlenme