Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde akciğer kanseri nedeniyle tedaviye alınan ve solunum güçlüğü çeken 65 yaşındaki T.D., doktorların tüm müdahalelerine rağmen dün sabah hayatını kaybetti.
Ölüm haberini alan hasta yakınları acil servisten girerek görevlilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine bazı hasta yakınları servisteki camları kırıp oksijen tüpüyle doktor Esra Ersöz Genç'e saldırdı.
Hasta yakınları özel güvenlik görevlileri ve polisin müdahalesiyle dışarı çıkarıldı. Olayla ilgli özaltına alınan bir şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
'KORKUYORUM, DUYUYOR MUSUNUZ BENİ?'
Yaşadığı olayı sosyal medya hesabından paylaşan Dr. Genç, şunları anlattı:
"Bu sabah covid servis nöbeti devraldığımda entübe (solunum cihazına bağlı) kalbi iki defa durmuş masajla dönmüş akciğer kanseri bir hasta devraldım. Daha sonra hasta yakınlarına hastanın durumu hakkında bilgi verdim. Hastanın kalbi gün içinde bir çok kez durdu, kalbi tansiyon oluşturamıyor, hiçbir uyutucu ilaç almadığı halde kendi kendine soluyamıyordu. Bir taraftaki ciğeri tamamen alındığı için ciğerine tüp takıldı. Hastanın kalbi son bir defa daha durdu. Tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Olay da burada başladı. Önce zorla kapalı servise girmeye çalıştılar, kapılar camlar kırıldı güvenlik ile beraber ben kapının dışında hırpalandık (elimdeki kesikler bu arada oldu sanırım) sonra servisin iç kapısını da zorla açarak 5 kişi içeri daldılar. Bizim tulumlarla, maskelerle girdiğimiz servise ellerini kollarını sallayarak girip, sağa sola tekme atarak vefat eden hastanın başına geçtiler. içlerinden biri eline oksijen tüpünü alıp bizi kovalamaya başladı. O tüpü bize takacakmış, polis geldiğinde öyle diyordu.
Beni servisten nasıl çıkardılar bilmiyorum. Benim yaşadığım şok, adli muayenem, pansumanım, iifade vermem şahsın göz altı süresinden uzun tuttu... Şimdi bu adam dışarıda... 'Sağlıkta Şiddet Yasası çıktı' diyorlar, ben kendimi güvende hissetmiyorum. Bir dahaki nöbette ne olacak? Evime, aileme sağ sağlam dönebilecek miyim bilmiyorum. Korkuyorum, duyuyor musunuz beni?"
BİLİM KURULU ÜYESİ ÖZLÜ: ŞİDDETE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEMELİ
Aynı hastanede görev yapan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü de, meslektaşının yaşadıklarıa tepki gösterdi.
Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İleri evre akciğer kanserli, tek akciğeri alınmış ve gün içinde iki kez hayata döndürülen hasta vefat edince, yakınları acilde dehşet saçmışlar. Ölüme çare olsa, hekimler ölmezdi. Şiddete müsamaha gösterilmemeli" ifadelerinde bulundu.
http://www.krttv.com.tr/gundem/hastayakinlaridoktoraoksijentupuylesaldirdipansumanimh33739.html
CHP Sözcüsü Öztrak, Zafer partisi lideri Özdağ'ın "bakanlık" iddialarını yalanladı.28 izlenme
'Başkomiser' Mıhyeddin'in gönlü bolmuş: Önüne gelene diploma dağıtmış12 izlenme
Bolu Belediye Başkanı Özcan'dan 'göçmenlerle' ilgili yeni açıklama: "Geri adım atmayacağım fazlasını da yapacağım"34 izlenme
Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci kez toplandı! İşte masadaki zam oranları23 izlenme
TSK’dan ihraç edilen teğmenden flaş iddia: Dava dilekçesiyle mahkeme sundu15 izlenme
Kadına şiddetle mücadele gününde MHP'liler bunu yaptı!75 izlenme
Türk-İş'ten çarpıcı rapor: "Yoksulluk sınırı asgari ücretin nerdeyse 4 katı. Açlık sınırı 13 bin TL’yi, yoksulluk sınırı 43 bin TL’yi aştı"27 izlenme
Kayseri'deki Cumhuriyet Bayramı töreninde 78 ton ağırlıktaki A-400 uçağını 90 derece yan yatıran pilot gündeme oturdu39 izlenme
AKP'li belediyeden 30 Ağustos töreninde skandal!
İçini AKP'nin iktidardan düşeceği korkusu saran Cübbeli'den Mansur Yavaş’a terbiyesiz sözler!
Maydonoz Döner'e FETÖ soruşturmasında yeni gelişme: Aralarında hakimler de var
Gazeteciye siyasetçiye yasak Menzil'e değil: Facianın yaşandığı maden bölgesine çadır kurdular