Rusya’nın Ukrayna’nın birçok kentinde saldırıları devam ederken, Harkov Valisi Aleg Sinegubov bölgede devam eden saldırılara ilişkin açıklama yaptı.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Sinegubov, “Rus birliklerinin Harkov’daki saldırılarında 11 sivil öldü, çok fazla yaralı var” ifadelerini kullanarak, topraklarından bir santimetre bile vermeyeceklerini duyurdu.
Sinegubov, "Sayın Harkov halkı. Şu an şehrimizde olanlar savaş suçudur. Halka karşı yapılan bir soykırımdır. Rusya, askeri nokta olmayan sivil yerleşim yerlerini toplarla vuruyor. Onlarca sivil vatandaş ölüyor. İnsanlar ilaç almak için eczaneye giderken ya da gıda malzemesi için marketlere giderken öldürülüyor. Hala devam eden saldırılardan dolayı tam olarak ne kadar kaybımız var belirleyemiyoruz. Bugün 11 kişi öldü ve onlarca çok fazla yaralı var. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Savaş devam ediyor. Savunmayı tutuyoruz. Rusya bize helikopterle saldırmak istedi ancak geri püskürttük. Bize batılı partnerlerimiz, Avrupa yardım ediyor ve biz savunmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Zafer bizim olacak. Bize ve kendinize inanın. Biz toprağımızdan bir santimetre bile vermeyeceğiz. Yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.
Millet can derdine düşmüşken şu uğraştıklarına bak! Ekonomik krizi protesto eden öğrencinin başına neler geldi?117 izlenme
AKP'li Turan: Alaattin Çakıcı hakkında soruşturma başlatıldı93 izlenme
TCDD satılıyor iddialarına yanıt geldi!98 izlenme
37 bin hanenin kapısı tek tek çalındı, cevaplar acı gerçeği ortaya çıkardı32 izlenme
İktidar saraylarda saltanatta, vatandaş akşam çöpünde yiyecek arayışında !144 izlenme
Soylu: "Suriyelilerin bayramda gidip dönmesine izin verilmeyecek"43 izlenme
AB’den skandal hamle! "Türkiye’ye yaptırım konusunda anlaştık"100 izlenme
Çin, BRICS grubunun genişletilmesi isteğinde bulundu37 izlenme
Kredi kartına taksit kaldırıldı mı? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek iddiaları yalanladı
Yunanistan'ın Türkiye'ye yönelik provokasyonları iki ülke arasındaki gerilimi tırmandırdı
İkinci Çiftlik Bank vakası! 2500 kişi adliyeye koştu!
Tunç Soyer: Hırsızlığımı bulamadılar diye babamla uğraşıyorlar