Rusya’nın Ukrayna’nın birçok kentinde saldırıları devam ederken, Harkov Valisi Aleg Sinegubov bölgede devam eden saldırılara ilişkin açıklama yaptı.
Gerçek Gündem'de yer alan habere göre Sinegubov, “Rus birliklerinin Harkov’daki saldırılarında 11 sivil öldü, çok fazla yaralı var” ifadelerini kullanarak, topraklarından bir santimetre bile vermeyeceklerini duyurdu.
Sinegubov, "Sayın Harkov halkı. Şu an şehrimizde olanlar savaş suçudur. Halka karşı yapılan bir soykırımdır. Rusya, askeri nokta olmayan sivil yerleşim yerlerini toplarla vuruyor. Onlarca sivil vatandaş ölüyor. İnsanlar ilaç almak için eczaneye giderken ya da gıda malzemesi için marketlere giderken öldürülüyor. Hala devam eden saldırılardan dolayı tam olarak ne kadar kaybımız var belirleyemiyoruz. Bugün 11 kişi öldü ve onlarca çok fazla yaralı var. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Savaş devam ediyor. Savunmayı tutuyoruz. Rusya bize helikopterle saldırmak istedi ancak geri püskürttük. Bize batılı partnerlerimiz, Avrupa yardım ediyor ve biz savunmamızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Zafer bizim olacak. Bize ve kendinize inanın. Biz toprağımızdan bir santimetre bile vermeyeceğiz. Yaşasın Ukrayna" ifadelerini kullandı.
AKP’nin tutturduğu tek bir hedef var: 2023 yılına ulaşmak!29 izlenme
Selçuk Bayraktar’ın şirketi Baykar, devlete günlüğü 1,2 milyon TL'ye İHA kiraladı43 izlenme
Bir ilde daha toplu ulaşıma zam!30 izlenme
Kılıçdaroğlu ve gençlerden Anıtkabir’e ziyaret35 izlenme
Askerlik çağındaki yüzlerce Pakistanlı akın akın Türkiye'ye geliyor!41 izlenme
Hiç Türkçe yok! İstanbul’un göbeğinde Arapça fiş kesiyorlar40 izlenme
Kılıçdaroğlu’ndan AFAD’a uyarı: "Belgeleri yakalım derken binaları da yakmayın lütfen"29 izlenme
Van'da mahalleye çığ düştü! 1 kişi kayıp, 22 ev boşaltıldı15 izlenme