TRT World Forumu’na gönderdiği bir video mesajla katılan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla bu alanda büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi. “Kimi zaman mevcut hukuk sistemi bile yetersiz kalıyor” diyen Erdoğan, şunları söyledi:
– Kötülük yapanın, suç işleyenin yanına kar kaldığı bir düzenin adı özgürlük olamaz. Daha vahimi ise, sosyal medya platformlarının artan mağduriyetler için bir çalışma içine girmemesidir.
– Hiçbir şirketin ve kimsenin hukukun üstünde olmadığını vurguluyoruz. Sosyal medya şirketlerine ülkemizde temsilcilik bulundurma zorunluluğu getirdik. Vatandaşlarımızı ve yetişkinlere nazaran daha hassas durumda olan çocuklarımızı korumayı amaçlıyoruz.
– Temennimiz bu kurumların gönüllü bir şekilde çağrımıza kulak vermesidir. Aksi taktirde Türkiye, vatandaşlarının haklarını korumayı sürdürecektir.
10 MİLYON LİRA CEZA KESİLDİ
Sosyal Medya Yasası olarak da ifade edilen 7253 sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girdi. Sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de temsilci belirlemeleri için verilen süre, 2 Kasım’da sona erdi.
Söz konusu süre içinde sosyal medya şirketlerinden bazıları Türkiye temsilcisini belirleyerek BTK’ye bildirdi. Verilen sürede Türkiye’de henüz temsilci belirlemeyen Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Periscope, Tiktok gibi şirketlere 10’ar milyon lira idari para cezası verildi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/sondakikaerdogandansosyalmedyadevlerinegozdagi6149082/
Özgür Özel'in ikinci iddiası da doğrulandı: Erdoğan Trump ile 'Boeing uçaklarını' görüşecek24 izlenme
15 günde 144 doktor ‘gitmek’ için başvurdu37 izlenme
Emekli ve memur zammında tüm tahminleri boşa çıkaran hesap: 12 bin 292 TL detayı78 izlenme
23 Nisan, egemenliğin Saray’dan alınıp halka verildiği gündür!59 izlenme
Depremzedelere bir darbe daha: 5 bin TL’lik kira 10 bin TL’ye çıktı45 izlenme
AKP'lilerin hocası ekonomik krizden halkı sorumlu tuttu! Camide 'Oh olsun sana! Oh olsun!' diye bağırdı!55 izlenme
CHP liderinden çarpıcı iddia! "Merkez Bankası'nın dolar satması gerekiyor ama satamıyor, çünkü para başkasının"48 izlenme
Özel’in çelengine saldıran kişi AKP’nin milletvekili aday adayı çıktı34 izlenme
Toplu konut dediler, toplu mezar diktiler
Akbelen'de katliamın görüntüleri ortaya çıktı! Görüntüler girilmesi yasak olan alandan
İstanbul’u sağanak vurdu! Millet Kütüphanesinde vatandaşlar mahsur kaldı
Nihayet bunu da duyduk! Koronavirüs Erdoğan’ı devirmek için yapılmış!