Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne giden yurttaşlar bazı poliklinik bekleme salonunun duvarlarına ve kapılarına Başhekimlik imzasıyla “Bu alanda yalnızca bayanların ve bayan refakatçıların bulunması uygundur" yazısı asıldığını gördü.
Birgün'den Kayhan Ayhan'ın haberine göre; durumu şaşkınlıkla karşılayan yurttaşlar uygulamaya tepki gösterdi. Dün sabah saatlerinde hasta eşini muayeneye götüren bir yurttaş güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldığını belirterek Sağlık Bakanlığı’na şikayette bulundu. Hasta yakını uygulamaya tepki göstererek eşinin yanında rencide edildiğini ifade etti.
Hasta yakını, “Eşim ile birlikte doktorun odasının önünde oturuyorduk. Güvenlik görevlisi gelerek ‘erkeklerin bu alanda bekleyemeyeceğini’ söyledi. Refakatçı olduğumu eşimin tek olduğunu o yüzden bulunduğumu, muayene odasına girmeyeceğimizi izah etmeme rağmen beni dışarı çıkardı. Hasta olan eşimin yanında bulunmam kadar doğal, normal bir şey olabilir mi? Bu uygulama bazı hastaların ve hasta yakınlarının sağlık hakkının ihlalidir. Şikayette bulundum, birçok kişi aynı sorun ile karşılaşıyor. Böyle bir uygulama olamaz” ifadelerini kullandı.
Uygulamanın ‘hastaların istemi ve şikayetleri üzerine’ hayata geçirildiğini söyleyen hastane yönetimi ise gelen tepkilerin ardından bu uygulamasını kaldırdı. Hastane çalışanları uygulamanın yanlış olduğunu 23 doktorun istemi üzerine bir önceki Başhekim Ferhat Korkutata döneminde hayata geçirildiğini ‘Böyle bir uygulamanın savunulamayacağını' ifade etti.
Bingöl, daha önce de karma eğitim karşıtı uygulamalar ile gündeme gelmişti. Kentte bulunan Bingöl Genç Anadolu Lisesi’nde karma eğitimin, 20222023 eğitim öğretim döneminin başında sonlandırıldığı ve kız öğrenciler ile erkek öğrencilere ayrı sınıflarda eğitim verildiği tespit edilmişti. Tepkiler üzerine, karma eğitime darbe niteliğindeki uygulamadan vazgeçildiği bildirilmişti.
halktv.com.tr
Ali Yerlikaya kaybolan 729 bin Suriyeliyi nerede buldu?24 izlenme
Elektrikli araç şarj istasyonlarında ilk lisanslar verildi35 izlenme
'AKP güç kaybettiğinin farkında değil'65 izlenme
Daha önce “Sonuna kadar açın kombileri” diyen AKP’li yandaş Abdurrahman Uzun’a sahnede doğalgaz faturalı protesto!41 izlenme
Döviz hesaplarına 32 milyar dolar gitti11 izlenme
Berkin Elvan vurulalı 11 yıl oldu: ”Tetiği çeken hâlâ dışarıda”23 izlenme
Pakistan'a giden 2 Türk kadını erkeklerin çemberine alındı16 izlenme
BDDK açıkladı: Kredi kartı limitleri düşürülecek mi?18 izlenme
Türkiye günlerce ölümünü konuşmuştu: Erdoğan Rabia Nazı'ın babasına dava açtı!
AKP’li başkan, tepki çeken Galip Öztürk’lü fotoğrafı kaldırdı
Yeni Akit yazarı Öz Erciş Seyahat'i hedef aldı! "Bakalım laik kalmaya ne kadar devam edeceksiniz"
Mahkemenin ifade özgürlüğü demesinin ardından sosyal medyada 'suç işleri bakanı' rekor kırıyor