GÜNDEMAR Araştırma, 2124 Ocak 2026 tarihleri arasında 2 bin 255 kişiyle yaptığı Türkiye Gündemi Araştırması’nı yayınladı.
Buna göre, “kararsızlar”, “fikrim yok” ve protesto oyların oransal olarak dağıtılmasının ardından CHP yüzde 33,33 ile birinci parti oldu.
AKP yüzde 28,56 ile ikinci sırada yer alırken, DEM Parti yüzde 9.38, Zafer Partisi yüzde 5,95, Anahtar Parti yüzde 5,82, MHP yüzde 5,35, İYİ Parti yüzde 4,54, Yeniden Refah Partisi yüzde 3,79, diğer partiler yüzde 2,15 ve TİP ise yüzde 1,13 destek aldı.
Cumhurbaşkanlığı'na ilişkin olası ikinci tur senaryolarında ise muhalefet adaylarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında üstünlüğünü koruduğu görüldü.
Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan karşısında 16,14 puanlık bir farkla önde yer alırken, Mansur Yavaş’ın da yüzde 17,28 farkla Erdoğan’a karşı önde olduğu sonuçlara yansıdı.
Araştırmanın dikkati çeken bulgularından biri de “kararsız”, “fikrim yok” ve protesto oyların yüksekliğini koruması oldu.
Bu seçmen grubunun ideolojik bağlılıklardan ziyade, ekonomik beklentiler, adalet algısı ve yönetimde öngörülebilirlik gibi somut göstergelere duyarlı olduğu görüldü.
Araştırma sonuçlarını değerlendiren Prof. Dr. Tamer Bolat, Türkiye’de siyasal rekabetin yeni bir 'denge alanı'na sıkıştığına dikkati çekerek şu değerlendirmede bulundu:
Ocak 2026 verileri, Türkiye siyasetinde ani kopuşlar ya da sert yön değişimlerinden ziyade, yatay bir sıkışmanın devam ettiğini göstermektedir. Seçmen ne mevcut iktidardan bütünüyle kopmuş ne de muhalefeti güçlü ve ikna edici bir alternatif olarak benimsemiştir.
Bu tablo, önümüzdeki dönemde siyasal rekabetin söylem yarışından çok; güven duygusu, yönetilebilirlik algısı ve somut çözüm üretme kapasitesi üzerinden şekilleneceğine işaret etmektedir.
NEFES
Mersin'de Erdoğan'ın afişine bıyık çizdiği iddiasıyla tutuklanan çocuğun babası konuştu: "Perişan durumdayız. Lise 2 öğrencisi çocuk tutuklu"50 izlenme
2 milyonu aşkın icralı ve hacizli araç otoparklarda çürüyor!83 izlenme
Kamu işçisine şaka gibi teklif26 izlenme
Fin Cumhurbaşkanı itibardan tasarruf etti! Tarifeli uçağa bindi, ekonomi sınıfında uçtu30 izlenme
CNN Türk canlı yayını karıştı! Abdülkadir Selvi ve İsmail Dükel birbirine girdi55 izlenme
İstanbul seçim sonuçlarında son durum! Açılan sandık yüzde 92 oldu…189 izlenme
AKP'li vekilin 'bankamatikçi' kızına bir kıyak atama daha!42 izlenme
Hani fiyatlar sabitlenmişti? Tarım Kredi marketinde Ramazan kolisi 169 TL’den 320 TL’ye çıktı38 izlenme
AKP’li isimden CHP’li meclis üyesine skandal ‘deprem’ yanıtı: "Tanrı ile aramıza girmeyin"
İBB iddianamesinde bir kopyala-yapıştır ifade daha! "Dosyaya papağan girmiş!"
Orhan Gencebay yandaşları da geçti ! 'Erdoğan'ın olağanüstü görevler yapmak için doğduğuna inanıyorum'
Deprem fonu kayıplara karıştı! 1 kez bile açıklanmadı