Hamas'ın cumartesi sabahı İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonunda çatışmalar sürüyor.
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin Kassam Tugayları'nın işgal altındaki Gazze Şeridi'nden dün sabah başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna, İsrail de Demir Kılıçlar operasyonuyla yanıt verdi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hamas'ın roket saldırılarının ardından savaş ilan ederken, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da "Filistinlilerin kendilerini savunma hakkı vardır" dedi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 493 kişinin hayatını kaybettiğini, 2 bin 751 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail basınında, saldırılarda 700'den fazla İsraillinin hayatını kaybettiği, 2 bin 315 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Getmidas.com’da yer alan habere göre, ABD’de hafta sonu patlak veren ve haftanın ilk işlem gününün en önemli maddesi olan İsrailHamas savaşı, henüz başlamadan önce bazı siyasetçilerin dikkatini çekmiş.
Bazı ABD Temsilciler Meclisi üyesi siyasi isimlerin geçtiğimiz aylarda portföylerine savunma ve enerji hisseleri eklediği görülüyor. Bu durum da akıllara siyasetçilerin savaşı öngörüp öngörmedikleri veya ne bilip bilmedikleri ve portföylerinde buna göre adımlar atıp neden bu hisseleri aldıkları sorusunu getiriyor.

Cumhuriyetçi Milletvekili Kevin Hern, ocak, mart, nisan ve temmuz aylarında Devon Energy (DVN) hisseleri satın almış.
Öte yandan Temsilciler Meclisi’nin bir diğer üyesi ola Michael McCaul da ağustos ayında birden fazla işlemle Fortinet (FTNT) hissesi satın alırken, Robert J. Wittman ve Michael Patrick guest gibi isimler tercihini ExxonMobil’den (XOM) yana kullanmış.

Siyasiler arasında popüler olan bir diğer hisse de General Dynamics (GD) olmuş. Temsilciler Meclisi üyeleri Lois Frankel, Richard Larsen ve Walter Schrader, geçen yıldan bu yana çeşitli dönemlerde GD yatırımı yapmış.
Yeniçağ
İşte Özgür Özel'in masasındaki anket: İmamoğlu fark atıyor!19 izlenme
Yandaş vakıflara üç ayda servet aktarıldı: 2 milyar 672 milyon TL!204 izlenme
İliç katliamındaki maden şirketine dolandırıcılık davası54 izlenme
Hakimden istismar sanığına önce tahliye sonra nasihat! "Küçük kızlardan uzak dur"21 izlenme
CHP kurultayı öncesinde 95 milletvekili Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarken, 196 İstanbul delegesinden 185'i Özel'e imza attı.29 izlenme
Şırnak Gazisi'ne demir levhayla saldırı!164 izlenme
İnsan kılıklı yaratık! Eşini döverek öldürdü…526 izlenme
Narin Güran cinayetinde yeni görüntü ortaya çıktı: "Nevzat'ı cezaevinde hallederler"46 izlenme
Kanal İstanbul’u savunan Hulki Cevizoğlu’ndan ‘Dönüş’ açıklaması
Teyit Org inceledi: Melih Bulu'nun intihal yaptığını doğruladılar
CHP'li eski vekil Haluk Pekşen'in düşen yangın söndürme uçağıyla ilgili 10 gün önce uyardığı ortaya çıktı! 'Bu uçağı Toroslar'da, Karadeniz'in dağlarında uçuramazsınız. Vadilere inemez'
Bu da halkın anketi! 'Malum şahsın karşısına turşu bidonunu koy ona oy vereceğim'