7 Ekim tarihinde paramiliter örgür olan HAMAS’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ‘Aksa Tufanı’ ismini verdikleri operasyonla İsrail geneline geniş çaplı saldırılar düzenlemiş ve 25 gündür devam eden çatışmaların fitili ateşlenmişti.
ROKETATARLA SİVİL HEDEFLER VURULDU
Aradan geçen 25 gün boyunca İsrail özellikle Gazze’yi yoğun bombardımana tutmuş ve binlerce sivilin hayatını kaybetmesine sebep olmuştu. HAMAS tarafı gerçekleştirdiği operasyonlarda İsrail tarafında sivilleri hedef almıştı.
İki tarafta da sivil kayıpları artarken, büyük çoğunluk tarafından İsrail terör devleti HAMAS da terör örgütü olarak tanımlanmıştı.
7 Ekim gününe ait ortaya çıkan yeni görüntüler ise HAMAS’ın sivilleri hedef aldığını kanıtlar nitelikte. Ellerinde ağır makineli silahlar ve roketatar bulunan HAMAS militanlarının baskın yaptıkları şehirde sivil avına çıktıkları görüldü. Yoldan geçen bir arabayı roketatar ile hedef alarak imha eden militanların görüntüleri tepki çekti.

ERDOĞAN: HAMAS TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR
Dünyada birçok ülke tarafından terör örgütü olarak tanınan HAMAS, bu ve diğer paylaşılan görüntülere rağmen Türkiye’de belirli kesim tarafından desteklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, HAMAS’ı terör örgütü olarak tanımlamamıştı.
AKP’nin meclis grup toplantısında konuşan Erdoğan, ‘‘HAMAS bir terör örgütü değildir, mücahitler grubudur’’ açıklaması yapmış, bu açıklamalar da tepkiyle karşılanmıştı.
Yeniçağ
İstanbul depremini bilen Şener Üşümezsoy iki bölgeyi işaret etti!
İlde alarm verildi! Vaka sayısı bir günde yüzde 50 arttı!
Konya’da işsiz bir vatandaş 3 cümlede işsizin ve yoksulun derdine tercüman oldu: "Konya'da geçen ay işten çıkarıldım. Son param! Fırından iki ekmek aldım param bitti"
O AKP'li milletvekili için büyük yolsuzluk iddiası!
Economist’ten 14 Mayıs kapağı: 2023’ün en önemli seçimi
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Büyükçekmece soruşturmasını anlattı: "Önce suçlu ilan edelim sonra bir kulp buluruz"
Muharrem İnce’den Erdoğan’a tepki: Testide ne varsa…
İGDAŞ’ın yeni genel müdürü belli oldu
Mustafa Varank'tan 'muhalif seçmene' ve İmamoğlu'na ağır hakaret: Paylaşımı büyük tepki topladı
İş dünyasından Taksim İstiklal Caddesi’ndeki saldırıya sert tepki!
Diyarbakır'da korkutan deprem
Türkiye’nin yüzyılı tablosu: Enkazdan saçılan asbest… Deprem bölgesinde eğitim çilesi
Bu iddia şeytanın bile aklına gelmez! Skandal corona açıklaması!
TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu'ndan Bakan Nebati'ye zehir zemberek sözler! 'Et fiyatının bu hale gelmesinin sebebi Nebati'dir'