‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek bol keseden harcama yapan iktidar, üç kuruş tasarruf için halkın sağlığını riske atan önlemlere yöneldi. İnsan hayatı için kritik öneme sahip sağlık malzemelerini seçme yetkisi hekimlerden alınıp Devlet Malzeme Ofisi’ndeki (DMO) ihale komisyonlarına verildi. Bu malzemeler daha önce hastaneler tarafından ihtiyaca göre ve ilgili hastanedeki hekimler tarafından belirlenen kriterler kapsamında alınıyordu.
‘AMELİYATTA İP KOPTU’
Şimdi ise büyük miktarlarda alım yapan komisyonlar ‘ucuz’ diye kalitesiz malzemeleri seçip hastanelere gönderince, hastalarda hayati riskler oluşmaya başladı. SÖZCÜ’ye konuşan hekimler, sağlık için uygun olmayan kalitesiz malzemeler nedeniyle hastaların tedavi süreçlerinin uzadığını ve enfeksiyona maruz kaldığını bildirdiler. Her türlü sağlık malzemesini hekimlerin seçmesi gerektiğini belirttiler. Firmaların fiyat rekabetine uyum sağlamak için en kalitesiz malzemelerle teklif verdiğini söylediler.
Kalitesiz malzeme yüzünden hastanelerde yaşanan sorunlara örnekler de veren hekimler şunları söyledi: “Tiroid ameliyatı yaparken ip koptu, hayati risk oluştu. Katatör ölçüsü alırken hasta kötü malzemeden alerji oldu, uzun süre tedavisi için uğraştık. Yaptığımız diş dolgusu düşüyor, diş sıkma apereleri aşırı ince, ilk sıkmada kırılıp dağılıyor. Neşterler kesmiyor, protezler çalışmıyor, katerler damar içinde kırılıyor, stent ve kalp kapakları damar ve kalbe uymuyor, maskeler, suni solunum cihazları hastada komplikasyona yol açıyor, yatağa bağımlı hale getiriyor.”
Sözcü
İran'da yine nükleer tesis vuruldu27 izlenme
Saadet gaza bastı! İşte Ak Parti’nin oy oranı1019 izlenme
Kaftancıoğlu'na hapis cezası veren mahkeme heyeti başkanı Akın Gürlek kimdir?713 izlenme
Kerem Kınık'ın açılışını yaptığı çadır fabrikası 'yok' oldu34 izlenme
Öğrencilerin yemeklerini satan okul müdürüne tepki: "Cemaat ve iktidar milletvekili tarafından korunuyor"35 izlenme
Ankara’da tarihi konak dinci vakfa verildi28 izlenme
Sedat Peker'den Süleyman Soylu'ya çok ağır sözler! "O şerefli makamdan ayrıldığında..."70 izlenme
Cahit Çetin cinayetinde Sedat Peker'le bağlantılı 5 kişi için karar62 izlenme
İBB dosyasında uydurma beyan 'tarih çelişkisi'ne takıldı: Bir gün sonra yeni ifade alındı
Vahşice öldürülen Ayşe Tokyaz'ın cesedini valizle böyle taşımışlar
Polisin sistemi kitlenince dayanamadı: AKP'nin ülkeyi getirdiği duruma bak
Vali, oğlunun karıştığı ölümlü kazayı nasıl örtbas etti? Fatih Altaylı vali görevden alınınca ortaya çıkan kaza görüntülerini yayınladı