Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin oy oranına ilişkin çok dikkat çeken bir açıklama yaptı. Genel Başkan Karamollağlu, iktidar partisinin oyunun yüzde 30 bandına ineceğini ifade etti.
SP lideri Karamollaoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet partisinin genel merkezinde bir görüşme gerçekleştirdi.
Hürriyet'ten Rıfat Başaran'ın haberine göre; görüşmenin basına kapalı bölümünde Karamollaoğlu’nu AK Parti’nin oylarının yüzde 30 bandına ineceğini söyledi ve “Partinin kuruluş aşamasında olanlar, ortak aklın yerine gücün tek elde toplanması nedeniyle rahatsızlık duyuyor. Bu da partide kopuşlara neden oluyor. Korku iklimi nedeniyle konuşamıyorlar” diye konuştu.
GÜL 'PARTİNİN KURUCUSU DEĞİL' NOKTASINA KADAR GELDİ'
Karamollaoğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ilgili açıklamasının ardından iktidar kanadından gelen eleştirileri anlamakta güçlük çektiğini söyledi ve “Eski bir Cumhurbaşkanı’nın ‘Benim tereddüdüm var’ demesi karşısında, kendisine karşı takınılan üslup ve ‘partimizin kurucusu değil’ noktasına kadar vardırılmasını anlamakta gerçekten güçlük çekiyoruz” dedi.
ORTAK PLATFORM MUTABAKATI
Kılıçdaroğlu da 'yaşananların iktidarın en ufak eleştiriye karşı tahammülsüzlüğünü göstermesi açısından önemli olduğunu' söyledi. Görüşmede, Türkiye’de demokrasinin temel probleminin ‘tek adam rejimi’ olduğu belirtilirken, iktidar partisinin tartışmaya tahammül edemediği dile getirildi. Bu nedenle demokrasiye inananların ortak mücadele platformları, demokrasi birliktelikleri oluşturarak mücadele etmesi gerektiği kaydedildi. Türkiye’yi gerilimden ve tek adam rejiminden çıkarma konusunda kaygısı olanların birlikte hareket ederek, ortak yol araması gerektiği de vurgulandı. İki lider, Türkiye’de demokrasiyi savunan, referandumda ‘hayır’ kampanyasına destek veren parti ve oluşumların, 2019 seçimlerine giderken ortak hareket etmesini sağlamak için ‘demokrasi platformları’ zemininde buluşturacak bazı çalışmaların hayata geçirilmesi konusunda da mutabakata vardı.
Karamollaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na iktidar kanadından gelen sert eleştirilere rağmen dikkatli ve mutedil bir dil kullandığını belirterek teşekkür ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu da gerilimi arttıran değil düşüren taraf olacağını, diline ve üslubuna dikkat etmeyi sürdüreceğini dile getirdi.
'BUNU DÜNYAYA ANLATAMAYIZ'
Öte yandan toplantıda, OHAL ve KHK’lar da değerlendirildi. Karamollaoğlu, uyum yasaları veya Anayasa’da, ‘Seçim dönemlerinde OHAL sona erer’ şeklinde bir düzenleme yapılmasını önerdi. Kılıçdaroğlu da bu öneriye destek vererek, “Bırakın seçimi OHAL’in derhal kaldırılması gerekiyor. OHAL şartlarında seçim yapılmasını dünyaya anlatamayız. Bu Türkiye’nin itibarına büyük zarar verir” ifadelerini kullandı.
https://www.siyasetcafe.com/saadetgazabastiisteakpartininoyorani29324h.htm
Ali Erbaş, Din Şurası'na kızı Merve'yi çağırmış: Davet edilen 'tek vaiz' Başkan’ın kızı oldu27 izlenme
1.1 milyon kişi daha bankaların takibine düştü45 izlenme
Helallik isteyen Erdoğan’a depremzededen tepki! “Helalleşmeye ancak özür dilenerek başlanır. Adıyaman halkından üç gün özür dile bakayım”58 izlenme
Türkiye'de 'kaynağı belirsiz' parada rekor!45 izlenme
Halk bayrama borç içinde giriyor: "5 İstanbulludan 1'i elde ettiği gelirle geçinemiyor"37 izlenme
Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında tutuklandı36 izlenme
CHP’den AKP’ye maske göndermesi! "İşte farkımız!"107 izlenme
Kilise derneğine yılbaşı saldırısı! "Kafirler, yenileceksiniz ve toplanıp cehenneme sürüleceksiniz"32 izlenme