İstanbul Valiliği’ne bağlı İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKM) denetiminde olan, yüklenici firmasının Taş Yapı olduğu Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatında, taşeron firma HS Ring bünyesinde elektrik ustası olarak çalışan İnşaatİş Sendikası üyesi işçiler mesai, AGİ ücretleri ve ihbar tazminatları ödenmeden işten çıkarılmıştı.
İşçiler, dokuz gün boyunca hem şantiyenin hem de Taş Yapı Genel Merkezi’nin önünde direniş gerçekleştirmiş, Taş Yapı’nın ortağı olduğu Double Tree By Hilton Oteli önünde de eylemler yapmıştı.
Direniş süresince beş kez gözaltına alınan işçilerin dördüne iki defa para cezası kesilmiş, buna karşın pes etmeyen işçiler haklarını almayı başarmıştı.
Direnişe katılan üç işçi ile üç sendika yöneticisine dava açıldı.
İnşaatİş’ten yapılan açıklamada, “Biz en temel hakkımız olan ücretlerimiz için direnme ve örgütlenme hakkımızı kullandık. Tutumumuz yasal olarak da güvence altına alınmış haklarımızı sınıfımız lehine kullanmak dışında bir anlam taşımıyor. Bugün ise patronların hukuku bir kez daha işliyor, alın terimizi dökerek kazandığımız ücretlerimizi almak için başlattığımız eylemimizi yargılamak istiyorlar. Fakat asıl yargılanması gereken işçi arkadaşlarımızın ücretlerini ödememe tutumuyla Taş Yapı patronlarıdır.” ifadeleri kullanıldı.
http://halktv.com.tr/haklariicindireneniscileredava358242
Akaryakıtta ÖTV artışı yurttaşı çileden çıkardı: #KontakKapat hashtag'i sosyal medyada gündem oldu32 izlenme
TRT’de sabah akşam cola reklamı yayınlanmasına Fatih Altaylı'dan bomba yorum: "Ne de olsa siyasal islamcılar iman ile cüzdanı farklı ceplerde saklıyorlar"31 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği marina için savcılık harekete geçti!41 izlenme
Canlı yayındaki küfürleri nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan Astrolog Meral Güven'in, emniyetteki ifadesi ortaya çıktı40 izlenme
Halkı ikna edemediler18 izlenme
Ayhan Bora Kaplan’a ikinci kez tutuklama kararı!64 izlenme
Atatürk heykeline saldıran baltalı yobaz hakkında karar çıktı!139 izlenme
Özcan Deniz'in 22 yaşındaki sevgilisi için hazırladığı masal temalı doğum günü pastası alay konusu oldu32 izlenme
ASELSAN'daki önemli projelerde FETÖ ayrıntısı!
CHP’den Sağlık Bakanı Memişoğlu’na istifa çağrısı
1979'da İran da 'evet' demişti ! Sonra ne mi oldu ? İzleyelim...
Zafer Arapkirli Sedat Peker’in sözlerini hatırlatarak paylaştı: "Profesörleri tehdit eden kişi silahlı talimi yapıp hangi Bakanla görüşmeye gitti?"