Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre hakkında 2016’da açılan FETÖ soruşturmasının hâlâ devam ettiği ortaya çıktı. Buna rağmen dört yılda üç kez atanan Töre, soruşturma başladığında Aydın’da görev yapıyordu. 2017’de Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne, 2018’de de Zonguldak’ta aynı göreve atandı. Aynı yıl Muğla’ya geçti. Töre, 2013’te yetki alanındaki herkesi Türkçe Olimpiyatları’na çağırmıştı.
Muğla Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Baş, 8 Eylül’de geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirmişti. Baş’ın kalp krizi geçirmesinin arkasında, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından, enstitüye sınavla alınacak kişilerin listesinde usulsüzlük yapmadığı için “istifa et” baskısına maruz kalmasının olduğu öne sürülmüştü. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu sınava ilişkin soruşturma başlatırken, Töre hakkında “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan Töre hakkında, 2016’da da FETÖ/PDY kapsamında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.
Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı sırada hakkında açılan soruşturmanın devam ettiği belirtilen Töre, soruşturmanın ardından, 2017’de, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tayin oldu. 2018’de Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Töre, aynı yıl Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçti. Öte yandan, Töre’nin eşi hakkında da FETÖ/PDY soruşturması yürütüldüğü, soruşturma kapsamında “kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği” öğrenildi.
Edinilen bilgilere göre Töre, 2013’te, Aydın’da düzenlenen FETÖ organizasyonu Türkçe Olimpiyatları için çağrıda bulundu. 16 Mayıs 2013’te, olimpiyatlar için düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Töre, 22 Mayıs’ta ise 16 ilçe milli eğitim müdürü ile bir araya geldi. Burada konuşan Töre olimpiyatlara ilişkin, “Bütün Aydın’ın sahip çıkması gerekir. Bu tarihi fırsatı kaçırmamalı” ifadesini kullandı. Töre olimpiyatların ardından, 30 Temmuz 2013’te düzenlenen teşekkür yemeğine de katıldı.
Teşekkür yemeğinde dönemin Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Mustafa Birincioğlu, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan ve Aydın Gönüllü Eğitimciler Derneği Başkanı Şenol Tayfun da bulundu. Turan 2018’de, Birincioğlu ise 2019’da FETÖ’den hapis cezası aldı. Daha önce ilçe milli eğitim müdürlüğü görevinde de bulunan ve FETÖ’nün Aydın İl Milli Eğitim imamı olduğu öne sürülen Tayfun ise FETÖ kapsamında tutuklu yargılandıktan sonra tahliye edildi.
Yemeğe katılanlar arasında yer alan ve Türkçe Olimpiyatları’nı organize ettiği kaydedilen iş insanı Şahin İlgi’nin firari olduğu belirtilirken, suikasta uğrayan Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’u öldüren Mevlüt Mert Altıntaş’ın eğitim masraflarının İlgi tarafından karşılandığı kaydedildi. İlgi’nin, 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görevlendirileceği iddia edildi.
https://tele1.com.tr/hakkindafetosorusturmasidevamedendokunulmazmudur4yilda3kezatandi227217/
Ümit Özdağ'ın avukatından tutuklama talebi sonrası flaş sözler! "Kervanın yolda düzüldüğü bir soruşturma"30 izlenme
İslam ülkesi liderleri Erdoğan'ı canlı yayında böyle rezil etti !44570 izlenme
AKP'den EYT düzenlemesine ilişkin açıklama57 izlenme
Son ankette Cumhur İttifakı'na büyük şok! Erime devam ediyor MHP baraj altı!83 izlenme
Sedat Peker’in evine silahlı saldırıda tutuklama!60 izlenme
AKP'liler Erdoğan'ın boykot çağrısına uyup, İPhone telefonlarını kırmaya başladı !1278 izlenme
TİP Genel Başkanı Erkan Baş: "Halk isyanı ortaya çıkmasaydı İBB'ye de kayyum atanacaktı, CHP'ye de, İstanbul Barosuna da kayyum atanacaktı ve dümdüz AKP istediği gibi bir ülke yaratacaktı"31 izlenme
Akbelen'de katliamın görüntüleri ortaya çıktı! Görüntüler girilmesi yasak olan alandan60 izlenme