Memur ve memur emeklilerinin 20262027 dönemine ait mali ve sosyal haklarının belirlenmesi amacıyla Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi.
8. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmelerinde zam oranı konusunda uzlaşıya varılamaması nedeniyle, Kamu İşveren Heyeti'nin başvurusu üzerine Hakem Kurulu devreye girdi ve süreci yürütmeye başladı.
Sayıştay Başkanı Metin Yener’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda, yaklaşık bir buçuk saat boyunca konfederasyon temsilcileri toplu sözleşme taleplerini detaylarıyla sundu. Kamu işveren tarafı da bu taleplere yönelik görüş ve değerlendirmelerini paylaştı.
Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, karar aşamasına doğru ilerlerken üçüncü toplantı için yarın saat 10.00’da yeniden toplanacak.
Gerçek Gündem
Söz almadılar, maaş aldılar14 izlenme
PKK'nın fesih kararıyla ilgili CHP liderinden Lozan vurgulu ilk yanıt19 izlenme
Mansur Yavaş, Londra'daki evin belgelerini paylaştı33 izlenme
BBP’li belediye başkanı ‘Sana oy vermeyeceğim’ diyen 70 yaşındaki emekliyi yumrukladı!36 izlenme
Kritik iddia! Mossad Haniye’yi öldürmek için İranlı güvenlik görevlileri kiraladı21 izlenme
Taciz, tecavüz, intihar... AKP cemaat yurtlarının önünü böyle açtı!83 izlenme
Özgür Özel’den çok konuşulacak Berat Albayrak videosu! 'Damat nerede?'145 izlenme
Anket sonuçları Erdoğan’a geri adım attırdı! 39 ilçede miting planı iptal mi edilecek?133 izlenme