Bartın Adalet Sarayı’nın açılışında konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, arabuluculuk sınavına ilişkin açıklamada bulundu. Bozdağ, “Arabuluculuk sınavı ilanı bugün ya da yarın Adalet Bakanlığı sitesinden yayınlanacak. Kota uygulaması yapmayacağız bu sınavda, 70 ve üzerinde başarı elde eden sınava giren herkes arabulucu olma hakkını elde etme etmiş olacak” dedi.
6 BİN 271 ADAY 91 PUAN ALDI
Sözcü'de yer alan habere göre, 19 Temmuz 2017 tarihinde yapılan kabine değişikliği sonrası Adalet Bakanlığı koltuğunu Abdulhamit Gül’e devreden Bekir Bozdağ, 2019 yılında yapılan arabuluculuk sınavından 72 puan alarak “başarısız” olmuştu. 24 Kasım’da 27 bin 537 kişinin katıldığı sınavda 91 ve üstünde puan alan 6 bin 271 aday başarılı olmuştu.
ÜÇ SORU İPTAL EDİLMİŞTİ
Sınavın ardından dört soru tartışma konusu oldu. Bu tartışmalardan sonra Ankara Barosu dört soru için iptal davası açtı. Ankara 9. İdare Mahkemesi, üç sorunun iptaline karar verdi. Böylece arabulucu olmak için gerekli taban puan 91’den 88’e düştü. 88 ve üstü puan alan 56 bin kişi daha arabulucu olmayı hak etmiş sayıldı.
Bir çocuğa Kılıçdaroğlu için 'hain' dedirtilmesine AKP'li Dağ manipülasyon dedi, Süleyman Soylu sahip çıktı!45 izlenme
Laikliğin anayasadan çıkarılmasını isteyen AKP'li Tosun'a CHP'den sert yanıt!41 izlenme
Alevlerle mücadele sürüyor! Sakarya’da yeni yangın çıktı, kara yolu ulaşıma kapatıldı31 izlenme
RTÜK üyesinden 'SADAT reklamı incelensin' çağrısı35 izlenme
AKP’li milletvekili deprem bölgesinde siyaset yaptı, eşi vatandaşlara ağır hakaretler etti49 izlenme
Çiftlik Bank’tan sonra Türkiye’ye şimdi de ‘Tanker Bank’ çarptı!326 izlenme
Antalya'da tatil yaparken taş toplayan Belçikalı çift, tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla tutuklandı.29 izlenme
Çamlıca’da bir ‘tanıdık’ şirkete daha davet usulü ile ihale verildi!90 izlenme
EYT'liler dikkat: Yasa 2023'e kalıyor, hak kaybı olacak mı?
Sağlık Bakanlığı, orona tablosunu açıkladı: Vaka sayısı 304.610’a, can kaybı da 7.574’e yükseldi!
İtiraf: İmam Hatip konusunda zaten Allah belamızı verdi
Cadılık eğitimi nasıl veriliyor? Kimler alıyor? Ece Gürel ile gündeme gelmişti