FETÖ hakkında ilk kitabı yazan ve 2002'de evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının faili olduğu gerekçesiyle hakkında kırmızı bülten çıkarılan Nuri Gökhan Bozkır, Temmuz 2019'da Ukrayna'da yakalanmıştı.
Yetkili mahkeme, eski Özel Kuvvetler personeli Bozkır hakkında geçici tedbir uygulayarak ev hapsi kararı vermişti.

(FOTO: DHA)
İADESİNİ ERDOĞAN BİZZAT İSTEDİ
Bu karar daha sonra, gece 23.00 ile sabah 06.00 arasında evde olmak şeklinde hafifletilmişti. Bu süreçte Ukrayna ziyaret düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bozkır'ın iadesini bizzat talep etmişti.

Ukrayna yasalarına göre, bir şüpheli hakkında verilebilen ev hapsi kararının en fazla 6 ay sürebilecek olması nedeniyle, mahkeme ev hapsi kararını son kez 18 Nisan tarihine kadar uzatmıştı. (FOTO: DHA)
SAKIK’I GETİREN EKİPTEYDİ
Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ’ın haberine göre Bozkır'ın ev hapsi kararı kaldırıldı. 1998’de Şemdin Sakık'ı Kuzey Irak'ta yakalayıp Türkiye'ye getiren TİM’in üyelerinden olduğu ileri sürülen Bozkır'ın Kiev'i terk etmemesine hükmedilirken, siyasi sığınma talebiyle ilgili değerlendirmenin ise sürdüğü öğrenildi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan skandal 'güvenli turizm' reklamı! Turistlerin göreceği Türkler 'Ben aşılandım' maskesi takacak!84 izlenme
Ayçiçek yağına zam geliyor! Fiyatı ne kadar olacak?53 izlenme
Emniyette elektronik kelepçe kalmadı! İhaleye çıkıldı40 izlenme
Milyonlarca yurttaş aç yatıyor... 'Aşırı yoksulluk yok' diyen bakanı, Aile Bakanlığı'nın verileri yalanladı47 izlenme
Saray'da ağırlanan Iraklı vali Türkiye'ye "İşgalci" dedi!120 izlenme
Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın karşı çıkmasına rağmen o helikopterler hangi Başbakan'ın ısrarıyla alındı?127 izlenme
Kılıçdaroğlu yeni kabineyi anlattı, görevden alacağı isimleri açıkladı58 izlenme
Otogarda seferler durdu, bilet fiyatları 2 katına çıktı!113 izlenme
AKP'li Hayati Yazıcı'nın oğluna ait şirkete şikâyet yağıyor!
Çavuşoğlu bile onun yerinde olmak istiyor! Yetenekli Bay Kemal!
Metin Özkan'ın hırsızlık yaptığıyla ilgili haberlere erişim engeli getirildi!
Kılıçdaroğlu broşürü dağıttığı için trollerin hedefindeydi, neden Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı