Mutfakların vazgeçilmezi olan ayçiçek yağına zam geliyor.
Dünya gazetesinde yer alan habere göre, uluslararası piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bayram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüzde 10’luk bir artışın yaşanabileceğini belirtti.
Sıcak hava koşulları, Hindistan ve Avrupa’dan artan talebin artmasının yanı sıra Ukrayna’da ayçiçek çekirdeği stoklarının 1 milyon tonun altına düşmesi nedeniyle ham yağ fiyatlarını tetikledi. Son 1 ayda ham ayçiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan 1.030 dolara çıktı.
Şu anda zincir marketlerin kendi markalı 5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 195 lira seviyesinde bulunuyor. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 lira arasında değişiyor.
Kadooğlu Yağ Sanayi İthalat Müdürü Muzaffer Yıldırım zam sonrası oluşacak fiyatlamayla ilgili “5 litrelik ayçiçek yağının fiyatı 300 lira olması da çok mümkün gözükmüyor. Fiyat 230 ile 250 lira civarına gelebilir. Fiyatın olması gereken seviye ise maksimum 250 lira civarında olur” dedi.
Kaynak: Dünya
Hataylı esnafın isyanı! ‘Suriyeliler, Atatürk'ün bizden aldığı Hatay'ı geri aldık diyorlar’36 izlenme
Erzincan Altın Madeninde 9 İşçinin Arama Kurtarma Çalışmaları Sürüyor22 izlenme
Herkes heyecanla bekliyordu! Müge Anlı'dan izleyenleri üzecek haber geldi.25 izlenme
AKP'li belediyeden kalan borçların yer aldığı billboardlar tahrip edildi!106 izlenme
AKP'nin kalesinde zam eylemi! "Uzun adam aklını başına al, hemşerilerine sahip çık"50 izlenme
Yanıtsız soru: Şehir hastanelerinin maliyeti ne?108 izlenme
İl Sağlık Müdürü: Hasta sayımız yüksek, bu hızda giderse bir şehir hastanesi daha olsa yetmez!57 izlenme
Cinsel istismar skandalıyla gündeme gelen İsmailağa'ya ilişkin çarpıcı detaylar32 izlenme