Türkiye’de 2023 genel seçimi gündeminin hala konuşulduğu bugünlerde Almanya’da yaşayan bir Türk kadınının Antalya’daki bir sokak röportajında verdiği yanıtlar dikkat çekti.
“Türkiye’nin durumundan memnun musunuz” sorusuna “Ben memnun değilim ama buradaki insanlar için memnun değilim. Biz Almanya'da kalıyoruz, tatile geldik.” cevabını verdi.
Yurt dışında yaşayan Türklerin oy kullanmasının “saçma olduğunu” söyleyen kadın, şu ifadeleri kaydetti:
Yani olan buradaki insanlara oluyor ve orada oturup buranın siyasetini yürütmek, burada oy vermek dünyanın en saçma şeyi. Gerçekten adam o kadar iyiyse bir bilete bakar.
Gurbetçi kadın, muhabirin “Seçimlerde oy kullandınız mı” sorusuna ise şu cevabı verdi:
Yok. Ben neden kullanayım. Ben burada yaşamıyorum. Eşimde kullanmadı. Dediğim gibi orada yaşayıp buradaki insanların kaderini ben belirleyemem. Benim buna hakkım yok.
“ALMANYA’DA GEÇİNEMİYORUZ DİYENLER YALAN SÖYLÜYOR”
Bazı gurbetçilerin “Almanya’da geçinemiyoruz” sözlerine tepki gösteren kadın “Biz bu sene 2 tatil yaptık. Fransa'ya gittik, şimdi buraya geldim. Alım gücümüz var çok şükür. Diğerleri mesela Almanya’da da devletten geçinenlerin falan da alım güçleri var. Kalkıp da şunu alamıyoruz bunu alamıyoruz diyenler yalan söylüyor.” dedi.
Yeniçağ
Ukrayna’da insanlık dramı yaşanıyor
Dilipak AKP’nin iç yüzünü anlattı: Haram para, haram ilişkiler sonlandırılmazsa...
Gelecek seçimde AKP üçüncü parti olabilir!
Ürkütücü Rapor: 1 Milyon Öğrenci Tarikatların Elinde!
İşsizlik patlaması!
Avrupa Birliği’nden Ukrayna’ya dev yardım!
Gözaltına alınan Tanju Özcan’ın ifadesi ortaya çıktı
Can Ataklı hakkında soruşturma başlatıldı
Rus ve ABD uçakları Suriye hava sahasında yine kapıştı! İşte saniye saniye o anlar...
Uşak Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Ramazan Altınay, çalıştığı için derse katılamayan öğrenciyi odasından kovarak ağır hakaretler etti!
Sevgilisini öptükten sonra dudakları şişen kadın hastaneye zor yetişti
Küba'dan Türkiye'ye flaş corona aşısı teklifi! "Para istemiyoruz"
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Birleşme Modeli Hakkında Konuştu
Verdiği kredileri geri alamayan Ziraat, gayrimenkul zengini oldu!