Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay’da günlerce elektriksiz kalan depremzedelere fahiş miktarda elektrik faturaları gelmeye başladı.
Birgün’den Berkay Sağol’un haberine göre; deprem bölgesinde elektrik, su ve doğalgaz faturaları 3 ay boyunca ertelenmişti. Haziran ayının gelmesiyle beraber Sabancı Holding ve Almanya merkezli E.ON iştiraki olan Toroslar EDAŞ Hatay’da yaşayan depremzedelere elektrik faturalarını göndermeye başladı. Evlerine gelen toplu elektrik faturaları ise depremzedelerde şaşırttı.
Toplu fatura gelen yurttaşlardan biri Hatay’ın Defne ilçesi Dursunlu Mahallesi’nde yaşan Mahmut Günay. 7 bin 712 TL gelen elektrik faturasına isyan eden Günay, “Bizim mahallemizde deprem anında yıkım az oldu ama binalar çok hasar aldı. Depremden sonra ilk birkaç hafta evlere giremedik ve elektrik yoktu zaten. Elektriklerin olmadığı dönemde sayaçlar işledi mi bilmiyoruz. O dönemde jeneratör vasıtasıyla mahallede yaklaşık 30 ailenin hem ısınmasını sağladık hem telefonlarını şarj ettik. Mahalleye elektrik geldikten sonra evlerine giremeyen kişilere yardımcı olmak için elektrik ilettik. Şu anda evlerimize elektrik faturaları geldi. 3 Şubat ile 5 Haziran arasında gelen elektrik faturam 7 bin 712 TL bedelinde. Depremden önce zaten aylık 500 veya 600 TL fatura ödüyordum. En fazla 700 TL civarında ödedim. 3 ayı toplasanız bile o kadar etmiyor. Mahallede herkes şu anda tepkili ve bu faturalara itiraz edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın Antakya Serinyol Mahallesi’nde yaşayan ve depremden 1 hafta sonra İzmir’e zorunlu bir şekilde göç etmek zorunda kalan depremzede Yeliz Avcı da, şunları söyledi: “14 Şubat’tan beri evimizde düzenli bir yaşam yok. Biz ailecek İzmir’e taşındık. Sadece eşim bazı günlerde eve gidiyordu ve bize normalde evimizde yaşadığımız dönemde bile gelmeyen 2 bin 668 TL’lik bir fatura geldi. Fatura bilgisini gördükten sonra çok şaşırdım.”
Öte yandan Hatay’da başka depremzedelere de 7 bin 315 TL, 5 bin 458 TL ve 6 bin 629 TL’lik elektrik faturalarının gönderildiği öğrenildi.
Tele1
Devlet okullarında küçük çocuklara AKP propagandalı abdest köşesi, şeytan taşlama!14 izlenme
Suriye’de herkes sabaha kadar eğlencenin dibine vuruyor, bizdeki sığınmacılar ise savaş var diye geri gönderilmiyor!40 izlenme
AKP ve MHP reddetti: Milyonlarca öğrencinin hesaplarına haciz kondu!308 izlenme
Kimse iş vermemiş bakkallığa başlamıştı: Bir teğmen daha TSK'ya dönecek!12 izlenme
İBB dosyasından bu da çıktı! Gizli tanığın ifadesi şikayetçi ifadesinin üçüncü hali14 izlenme
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazze’ye gönderilmek üzere beş yardım tırını Kızılay’a gönderdi28 izlenme
Soma’daki engelli madenci '525 lira maaş bağladılar, eşime pazar parası veremiyorum; bu mudur adalet?'60 izlenme
Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yıldız’a sahip çıktı! 'Hocamızı itibarsızlaştırmak için çırpınıp durmaktalar...'359 izlenme
AKP’li başkan iki yıl önce övgü yağdırdı, İmamoğlu gelince şikâyetçi oldu!
Dekandan Alpay Özalan'a saldırı tebriği: "Çok şık oldu"
Metin Akpınar: 'Savaşa hayır' diyenlerdenim 77 yaşından sonra hapse de girerim
Bu corona virüsü iddiası çok su kaldırır: Salgın Wuhan’da başlamadı!