Tunceli’de 5 Ocak 2020 tarihinde kaybolan ve o günden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku dosyasında son haftalarda dikkat çekici gelişmeler yaşandı.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 13 Nisan’dan itibaren 17 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmanın devamında, aralarında dönemin Tunceli Valisi Tuncay Sonel ile oğlunun da bulunduğu 12 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Soruşturmadaki gelişmeler kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, Tuncay Sonel’in ifadesi de ortaya çıktı. Habertürk’ün aktardığına göre Sonel, suçlamaları reddederek, "Gülistan'ın hamile kaldığı iddiası yalan. Sim kart verileri silinsin diye bir talimatım yok. Kamera kaydı silinsin diye bir talimatım da olmadı. Oğlumun cinayeti işlediği iddiası çirkin bir iftira” ifadelerini kullandı.
Öte yandan soruşturma çerçevesinde Gülistan Doku’nun anne ve babasından DNA örnekleri alındı. Bu örneklerin, kaybolduğu dönemde Mustafa Türkay Sonel’in kullandığı araçtan elde edilen bulgularla karşılaştırılacağı öğrenildi.
Sözcü
Eğitim Sen'e soruşturma29 izlenme
Trafik cezalarında patlama29 izlenme
ABD ve İsrail İran'ı vurdu petrol fiyatları uçtu! Savaşın maliyeti daha şimdiden çok ağır48 izlenme
Avukatlarından Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluğuna itiraz36 izlenme
Ölmeden önceki görüntüleri ortaya çıktı: Şehitler son ana kadar mücadele etmiş66 izlenme
İBB davasında 63'üncü gün: İmamoğlu salona getirilmedi17 izlenme
Antalya’da kaçak Rus okullarında ders başı yapıldı46 izlenme
Yeni Akit yazarından iktidarı kızdıracak sözler!20 izlenme
YOK ARTIK ! Şeyh ölüyü türkü çağıra çağıra diriltmiş !
Bedava dağıtılan biletlerin yarattığı devasa kamu zararını gösteren fotoğraf
Bu da oldu! Türkiye’de ‘Türk’e uygun değil’ diyerek ev ilanı verdiler
İmamoğlu önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi! O pankart Genel Kurul'a damga vurdu