Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı'nın, 1721 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ni yasaklamasına tepkiler sürerken, her yıl 15 Ağustos'ta Gökçeada'da yapılan Meryem Ana Panayırı'nın 'şikâyet' üzerine organizasyon yetkilileri tarafından iptal edildiği belirtildi.
Gökçeada'da ağustos ayında Türkiye ve Yunanistan'dan on binlerce kişiye ev sahipliği yapan panayırın organizasyonunu bu yıl İmroz Eğitim ve Kültür Derneği üstlendi.
Derneğin, panayırdan elde edeceği gelir eğitimöğretim faaliyetleri ve panayırın yapıldığı Tepeköy'ün ihtiyaçları için kullanılacaktı.
Gazete Duvar'da yer alan haberde, dernek yayınladığı açıklamayla CİMER'e gelen şikayetler üzerine bu yıl panayırı gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.
Açıklamada, "Gökçeada Kaymakamlığı'ndan izin alınarak tüm hazırlığını yaptığımız panayır organizasyonu hakkında çeşitli şikayetler yapıldığını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Bu seneye mahsus gecikmeli olarak organizasyonunu üstlendiğimiz panayırımızı bu şartlar altında gerçekleştiremeyeceğimiz kanaatine varmış bulunmaktayız. Ancak yukarıda belirttiğimiz amaçlarla ve yüzyıllardır süre gelen ticari kaygılardan uzak gelenekselleşmiş haliyle bu panayırı bundan sonraki yıllarda gerçekleştirmek için gönüllü olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz" denildİ.
Gökçeada'da yaşan Rumlarının en önemli bayramı olarak adlandırılan Panagia Meryem Ana`nın ölümsüzleşip Tanrı katına yükselişinin kutlandığı, Meryem Ana ve azizler adına adanan adakların kesilip rit (toplu) yemeklerinin eğlenceler eşliğinde yendiği, bir çok ritüelin yaşandığı tarih aralığıdır. 14 24 Ağustos tarihi arasında Gökçeada'da kutlanır.
halktv.com.tr
Faturalarını ödeyemeyen öğrencilerden ‘yetersiz bakiye’ eylemi100 izlenme
47 yıl hapisle cezaevine gönderilen 18 yaşındaki hükümlünün annesinden hayret veren uğurlama: “Doğruca ağabeylerinin yanına. Ağabeylerine selam söyle”10 izlenme
AKP'li yönetim kurulu üyelerinin fahiş huzur haklarıyla gündeme gelen THY'nin 6 aylık reklam gideri 1.7 milyar TL oldu28 izlenme
Sata sata bitirdiler21 izlenme
Uyuşturucu operasyonunda tutuklanmıştı: Ela Rümeysa Cebeci ek ifade verdi15 izlenme
Bakan Koca, coronavirüs önergesine cevap vermemiş!109 izlenme
Erdoğan ‘örtülü’den 10 milyar harcadı19 izlenme
Savaş riski altında öne çıkan sözleşme: Montrö67 izlenme