Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türkİş), Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun şubatta bir önceki aya göre yüzde 2,53 oranında arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 719 TL, yoksulluk sınırının ise 8 bin 856 TL’ye yükseldiğini açıkladı.
Açlık sınırı geçen yıl Şubat’ta 2,257 lira, yoksulluk sınırı 7,353 lira; 2021 Ocak’ta açlık sınırı 2,652 lira, yoksulluk sınırı 8,638 liraydı.
Net asgari ücret ise şu an 2 bin 825 TL ile yoksulluk sınırının üçte birinden daha düşük bir seviyede bulunuyor.

Türkİş raporunda “Yılın ilk iki ayı itibarıyla sadece mutfağa gelen ek maliyet 129 TL oldu. Bir yıl öncesine göre aylık gıda harcamasındaki artış 462 TL ve yapılması gereken toplam harcama 1503 TL arttı” denildi.
TÜİK’in aylık enflasyon verilerini duyurma tarihinden önce açıklanan Türkİş raporu, TÜİK enflasyon tahminlerine dair göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/dortkisilikaileninyoksulluksiniri8bin856tlyeyukseldi6283081/
İddia: Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın kardeşi üniversiteye atandı158 izlenme
Mersin'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar sopalarla birbirine girdi31 izlenme
Seçime bir gün kala İYİ Parti’de istifa depremi! CHP’ye katıldılar28 izlenme
Kadınlar, İstanbul'da Feminist Gece Yürüyüşü için bir araya geldi23 izlenme
Aniden insanlar etrafta koşuştururken ortaya çıktı: İşte göğe yükselen melek53 izlenme
Tüp fiyatlarına zam: İşte Aygaz, Bizimgaz ve İpragaz fiyatları37 izlenme
İŞKUR TÜİK gibi yapmadı acı gerçeği açıkladı30 izlenme
Herkesi ilgilendiriyor! İşte 2024'te yürürlüğe giren uygulamalar34 izlenme