Gerçek Gündem'in haberine göre, grubun yaptığı çağrı şöyle oldu:
Elektrik faturalarındaki soyguna dur demek için 13 Şubat da başlayarak bir hafta boyunca her akşam 21.00'da ışıkları kapatıyoruz.
İstanbul’da siyasi partilerden demokratik kitle örgütlerine, kadın örgütlerinden ekoloji örgütlerine, dayanışma meclislerinden derneklere geniş bir bileşenle başta enerji olmak üzere halkın hayatını giderek zorlaştıran zamlara karşı bir araya geldik. Biz bu zamları geri aldıracağız.
Ekonomik krizin, enerji hakkımızın bir avuç şirketin karı için piyasalaştırılmasının, elektriğin toptan satış bedelinin üzerine eklenen şirket bedellerinin, kara kışta yaşanan elektrik kesintilerinin faturasını ne bir ayda eriyen ücretlerimizle ne de hayatlarımızla ödemek istemiyoruz.
Ülkenin dört bir yanında zamların geri alınması için eylemdeyiz. Şimdi de herkesi 13 Şubat Pazar akşamı saat 21.00'da 15 dakika boyunca ışıkları kapatmaya çağırıyoruz.
Zamlar Geri Alınsın!
Konya'da protesto! '20 yıldır AK Parti'ye oy veriyorum' diyen vatandaş isyan etti: 'O olay bitmiştir'57 izlenme
Ekrem İmamoğlu'ndan Cumhuriyet yürüyüşü108 izlenme
CHP’li Erkek'ten İş Bankası iddiası! "Kredi için Katarlılara güvence yapılacak"193 izlenme
Özlem Çerçioğlu şantaja resmen boyun eğmiş! CHP Aydın milletvekili Süleyman Bülbül o diyaloğu anlattı15 izlenme
Yalova’da Alevilerin evlerinin işaretlenmesinin ardından soruşturma başlatıldı79 izlenme
Torba'dan 'suç örgütü lideri'ne kıyak düzenleme çıktı!25 izlenme
Sağlık Bakanlığı duyurdu: 19.126 yeni vaka tespit edilirken, 123 kişi hayatını kaybetti, 20.274 kişi sağlığına kavuştu!44 izlenme
Erdoğan, yandaş müteahhidine salgın için yenilerini yaptırırken bu hastaneler neden çürüdü ?151 izlenme