Batman Tabip Odası, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi ve İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi kentte artan koronavirüs vakalarının toplum sağlığını ve sağlık çalışanlarının sağlığını tehdit ettiğini belirterek acil önlem alma çağrısı yaptı. Batman Tabip Odası, Batman Bölge Devlet Hastanesinde yoğun bakımda takip edilmesi gereken ancak yoğun bakımda yer olmadığı için serviste takip edilen ve yaşamını yitiren hastaların olduğunu ve bugüne kadar 600'ü aşkın sağlık çalışanın Kovid19 olduğunu belirtilerek şu bilgileri paylaştı:
"Yerel idareciler duymamazlıktan geliyor. Toplum ile doğru bilgiler zamanında paylaşılmalıdır. Mevcut durum hem toplum sağlığını hem de sağlık çalışanlarının sağlığını tehdit eder aşamaya gelmiştir. Batman Bölge Devlet Hastanesinde (BBDH) son günlerde yoğun bakımda takip edilmesi gerekip yoğun bakımda yer olmadığı için serviste takip edilen ve yaşamını yitiren hastalar oldu. Pandeminin en riskli meslek grubu olan ve sürecin başından beri fedakarca çalışan sağlık çalışanları maalesef yorgun, bitkin, tükenmiş durumda ama seslerini duyan yok." "Şu ana kadar 600'ü aşkın sağlık çalışanı enfekte oldu. Sağlık çalışanların tarama amaçlı test yapılmıyor. Yine toplumun teste ulaşımı zor ve test çok kısıtlı yapılıyor. Temaslılara semptomları yoksa test yapılmıyor. Maalesef demokratik yönetilmeyen, veri paylaşımı adına şeffaf olmayan bir pandemi yönetimi mevcut. SES Batman Şubesi de yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: "Batman'da ilk vakanın görüldüğü 16 Mart'tan beri yaptığımız onlarca basın açıklamasında söylediklerimizi tekrarlıyoruz; halkın sağlığını önceleyen önlemler ve şeffaf verilelerle çalışan, tüm dinamikleri içinde barındıran kurullarla bu işi çözebilirsiniz. Sırf bulaş riskini ortadan kaldırmak adına koruyucu ekipman isteyen 3 arkadaşımız sürgün edildi. Buna karşı mücadele ederken gözaltına alındık ama vazgeçmedik. Halkın sağlığını korumak için hala ne gerekirse yapmaya hazırız ve herşeyi de yaparız. Haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilmiş üyelerimiz pandemi sürecinde görev almak için talepte bulundu. İhtiyaç olmasına rağmen yöneticiler talepleri görmezden geldi. Ama biliyoruz ki halk sağlığını, halkı önceleyen sağlık emekçileri sağlar.
İHD Batman Şubesi sağlık emekçilerinin çağrılarına yanıt verilmemesini eleştirerek "Aylardır ilimizde pandemi önlemlerinin yetersizliği konusunda açıklama yapan Batman Tabip Odası ve SES Batman şubesinin çağrılarına hiçbir cevap verilmedi. Bu sebeple Batman'da Covid19 vakalarındaki artış önlenemez hal almıştır. Batman'da Covid19 vakalarındaki artış bütün Batman halkının hayatını tehlikeye sokmaktadır. İl sivil toplum örgütleri ile birlikte Batman halkı için en doğru önlemlerin alınması için acil çağrı yapılmalıdır" çağrısı yaptı.
https://abcgazetesi.com/batmantabiplerodasindanonemliaciklamayogunbakimdayeryok355699
ABD’den öğrenci vizelerine şok fren11 izlenme
Sedat Peker hakkında iddianame hazırlandı!23 izlenme
Yargıtay 9 Anayasa Mahkemesi üyesi için harekete geçti31 izlenme
Gülşen tutuklandı! İşte ortaya çıkan ifadesi43 izlenme
Bilim Kurulu’ndan restoranlara ‘1 metre’ uyarısı52 izlenme
AKP’li vekilin kardeşinin ‘istismar’ davasında çarpıcı gelişme! Yargıtay ‘karar düzeltme’ için dosyayı istedi34 izlenme
Bütün şehir bu skandalla çalkalanıyor! 3 Suriyeli 17 yaşındaki kıza inşaatta tecavüz etti33 izlenme
Fabrika önlem almadı; Gedik Piliç'te koronavirüs patladı!292 izlenme
“Avrupalılar rezil oldu Erdoğan’ın eline düştüler”
Korunması gereken sahile beton döktüler! Mahkeme uygunsuz buldu, İBB itiraz etti, AKP vazgeçmedi
AKP Bayrampaşa yenilgisini hazmedemedi! Yargıya taşıdılar
1999-2008 Arası Sigorta Başlangıcı Olanlar Dikkat! Emeklilikte Yeni Düzen Geliyor