Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden görülmeye başlanan davaya İstanbul Adliyesi 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Geçen hafta görülmeye başlanan 17 sanıklı davada bugün karar çıkması bekleniyor.
Davada Osman Kavala'nın avukatlarından Evren İşler, mahkeme heyetinin üyelerinden Murat Bircan'la ilgili çarpıcı bilgiyi dile getirdi. İşler "Adil yargılanmanın görüntüde de topluma yansıtılması gerekir. Bir yurttaşın burada adil bir yargılama yapıldığını hissetmesi gerekir. Mahkeme heyetini oluşturan üyelerin ismini Google'a yazdığımızda üye hakim Murat Bircan'ın Bafra Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü'nde çalışırken istifa edip hakim olduğunuzu görüyoruz. Murat Bircan aynı zamanda AKP'den milletvekili aday adayı da olmuş. güveniyor Bu dosyada Erdoğan ilk mağdur. Talimat vermeye gerek var mı? Üye hakim onu seviyor zaten" dedi.
Osman Kavala'nın avukatı Köksal Bayraktar da Bircan'la ilgili olarak "Mahkemenin bir karar vermesi lazım, bu karar davadan çekilme şeklinde veya üye hakimin çekilmesi şeklinde olabilir. Biz sizi reddediyoruz" dedi. Ancak mahkeme heyeti, üye hâkim Murat Bircan'ın davadan çekilmesi talebinin "davayı uzatmaya yönelik bir talep olduğuna" karar vererek talebi reddetti.
Anıtkabir’deki Erdoğan tezahüratı Cumhurbaşkanlığı sitesinden paylaşıldı, tepki yağdı!123 izlenme
Dolar için korkutan uyarı! 6 lirayı bulabilir!137 izlenme
Ukrayna Rusya’yı İngiliz füzeleriyle vurdu34 izlenme
Kendisine ahlaksız cevap veren TRT spikerine Berna Laçin’den cevap!113 izlenme
Sokak röportajında ortalık karıştı! 'Komünist, anarşist sorular sormayın'103 izlenme
İmamoğlu'na beraat veren hakimler sürüldü18 izlenme
800 bin emeklinin maaşı 23 bin 552 liranın altına düştü: Kök aylık sarmalı büyüyor15 izlenme
İran, İsrail’in Beerşeba kentinde kimya fabrikası vurdu32 izlenme