Emekli Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş, ABD kararının aslında bizim için hayırlı olduğunu söyledi.
Yeniçağ’a konuşan Karataş, “Eğer F35 uçaklarını alırsanız milli menfaatlerinizi riske atarsınız. Bunlar uçan bilgisayarlar. Bundan sonra 6 ve 7. nesiller gelecek. Onları da almak zorunda kalacaksınız. O zaman Doğu Akdeniz’de, Ege’de, Karadeniz’ de uçak uçuramazsınız” dedi.
F35 savaş uçaklarının yazılımının ABD’nin kontrolünde olduğunu belirten Beyazıt Karataş, şöyle devam etti: “Yazılımlar milli olmadığı için uçağın şifrelerinden, verilerine kadar hiçbir şeye hakim olamazsınız. ABD’liler istediği zaman uçurur, istemediği zaman engeller. Kısaca ben bu uçaklara küresel güçlerin yeni küresel silahıdır diyorum. Hükümetin bu uçakları alma konusunda çabaları devam ediyor. Bugüne kadar ödediğimiz para var ancak bu uçakların teslimatını dikkate alırsanız vereceğiniz 2530 milyar doların yanı sıra 50 ila 80 milyar dolar arasında bir tutar daha ödemeniz gerekecek. Bu para ile Türkiye kendi muharip milli uçağını yapabilir.”
Beyazıt Karataş, Türkiye’nin gelecek nesil uçaklarda kendi uçağını yapmak dışında bir alternatifi olmadığını da ifade etti. ABD’nin artık ünlü “Silikon Vadisi”nden sanal gerçeklik anlamında bütün dünyayı yönetir hale geldiğini kaydeden Karataş, şunları söyledi:
“Eğer bu uçaklara bağımlı kalırsınız o ülkeye ya da o ülkenin şirketine de bağımlı kalırsınız. Bunlar bütün şifreleri, bütün verileri depoluyorlar zaten. Buna da bulut teknolojisi diyorlar. F35 uçaklarını ben bu yönüyle Türkiye’nin bağrına saplanmış bir hançer olarak görüyorum. Diyelim ki pilot şifreyi unuttu veya kaybetti. Burada da maymuncuk devreye girecek. Yani bir geçici şifre gönderecekler, bir daha bu şifreyle uçuramayacaksınız. Böyle olunca uçak tamamıyla yazılımın kontrol edenin elinde oluyor. Hava eğitimlerini yapan pilotlar geçici bir şifreyle uçağı uçuruyor ancak bu şifreleri ona bir başkası veriyor. Yani aslında uçağı uçuran pilot da güvenlik nedeniyle bu işlemin nasıl yapıldığını bilmiyor. Şimdi siz kendi milli yazılımınızı yapıp, kendi uçağınızı uçuramazsınız kıyısı bulunduğunuz Akdeniz’de, Ege’de ya da acil durumlarda uçak uçuramazsınız. Milli yazılım, milli teknolojiden başka şansımız yok. Kendi milli muharip uçağımızı yapmalı, istediğimiz gibi uçurmalıyız.”
https://veryansintv.com/generalkaratastanuyaridoguakdenizdeegedeucakucuramayiz/
Demokrat Parti Kurultayı'nda kavga! Adaylığı kabul edilmeyen İlay Aksoy: "Bugün bu partide darbe yapıldı, sizin AKP'den hiçbir farkınız yok"31 izlenme
Burası İstanbul'un yeni havalimanı ! Ama manzara yine aynı !1195 izlenme
Narin soruşturmasında çarpıcı gelişme: Sır perdesinde sona gelindi41 izlenme
Erdoğan, Atatürk ilkeleri ve inkılap tarihi dersinin kaldırılmasını destekleyen ilahiyatçıyı eğitim kuruluna aldı!90 izlenme
Atanmayan öğretmenler İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde ses yükseltti43 izlenme
CHP'li Vekil Aykut Erdoğdu, ülkenin nasıl soyulduğunu delilleriyle anlatıyor !1671 izlenme
İstanbul'da toplu ulaşım hafta sonu ücretsiz: Ücretsiz geçiş için bunu yapmanız gerekiyor32 izlenme
CHP'li vekil Bülent Tezcan, Özlem Çerçioğlu'nu fena tiye aldı: "Hapse girmedim gülüşü"36 izlenme
TÜİK'e kötü haber! Fotoğraflanan fiyat değişiklikleri gerçek enflasyonu gözler önüne serdi
''Cin çıkarma'' seansında tecavüz skandalının cezası belli oldu!
Eski bakandan AKP yorumu: "İstifalar, görevden almalar devam edecek; parti karışık"
Ekrem İmamoğlu'ndan bayram mesajı: "Adaletin tesis edildiği, herkesin huzur ve güven içinde yaşabildiği günler mutlaka gelecek"