Home
12 Ekim 2022 ( 26 izlenme )
Reklamlar

Gelecek Partisi'nin Suriyeli kurucusu: "Suriyelilerin Suriye'ye gönderilmesi, Suriye'nin demografik yapısını bozar"


Gelecek Partisi'nin Suriyeli kurucusu Khaled El Hodja, "Türkiye'deki Suriyelilerin Suriye'ye gönderilmesi, Suriye'nin demografik yapısını bozar." dedi.


Gelecek Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Suriyeli Khaled El Hodja, Türkiye'de bulunan Suriyelilerin geri gönderilme durumuyla alakalı açıklamalarda bulundu.

"TÜRKİYE SURİYELİLERİ GÖNDEREMEZ"

10’lar Medya isimli kanala konuşan El Hodja, Türkiye’nin Suriyelileri gönderemeyeceğini söyledi.

Esad’ın Suriyelileri geri almasını yük olarak göreceğini ve Türkiye’de Zafer Partisi’yle ortaya çıkan söylemin pratikte bir karşılığının olmadığını söyleyen Khaled El Hodja, “Bunun halkı aldatmaktan başka bir karşılığı yok. Şamlıyı, Humusluyu ve Deralıyı İdlib’e veya Halep’in kırsalına yerleştirdiğiniz zaman Esad’ın zaten istediği bu. Butik devletin dışına yerleştirmek istiyor. Bu da demografik baskı oluşturuyor çünkü orada çok farklı etnik gruplar var. O etnik gruplar bir şekilde seyreltiliyor. Kürt bölgesine Arap yerleştiremezsiniz veya Nusayri bölgesine, Hristiyan bölgesine Müslüman yerleştiremezsiniz.” dedi.

Aykırı

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Atatürk portresi önünde rezil poz! Öğrenciler hakkında soruşturma başlatıldı Sedat Peker, Erdoğan ile 'helalleşme' videosu çekecek mi? Timur Soykan anlattı... Bakan Nebati İstanbul Finan Merkezinin Açılış Tarihini Açıkladı Ahmet Özer cezaevinden açıkladı: "Operasyonun hedefinde Ekrem İmamoğlu var"