Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Geçen ay profesör olan MEB Eski Müsteşarı Yusuf Tekin, Hacı Bayram Üniversitesi’ ne rektör olarak atandı. Kişiye özel yasalar ve yönetmeliklerle yönetilen bir ülke” diyerek tepki gösterdi. MEB Eski Müsteşarı Tekin, 25 Temmuz 2018'de, 5 yıldır görev yaptığı müsteşarlık görevinden ayrılmıştı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, rektörlük için 3 yıl profesörlük şartının kaldırılmasının ardından ilk rektör ataması gerçekleştirildi. Üniversite rektörlerinin profesör olan kişiler arasından herhangi bir süreye bakılmadan seçilmesine yönelik kararın ardından ilk atama Hacı Bayram Üniversitesi'ne yapıldı.
Hacı Bayram Üniversitesi'ne profesörlük sürecinde 3 seneyi doldurmamış olan MEB eski müsteşarı Yusuf Tekin atandı. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Tekin'in geçtiğimiz ay profesör olduğunu açıklayarak, “Rektörlükte üç yıl profesör olarak çalışma şartı 2 gün önce kaldırıldı. Geçen ay profesör olan MEB eski müsteşarı Yusuf Tekin Hacı Bayram Üniversitesi’ ne rektör olarak atandı. Kişiye özel yasalar ve yönetmeliklerle yönetilen bir ülke” dedi.
Hacı Bayram Üniversitesi, Gazi Üniversitesi’nden ayrılan dokuz fakülteyle kurulmuştu. 20 yeni üniversitenin kurulmasını öngören kanunun yayınlandığı 18 Mayıs tarihinden beri Hacı bayram Üniversitesi’nin rektörlüğünü aynı zamanda Gazi Üniversitesi’nin Rektörü olan Prof. Dr. İbrahim Uslan sürdürüyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gecenayprofesoroldusimdirektor2627450/
Dilovası'nın ardından dün Darıca da karıştı: Yabancı uyruklu bir şahıs, genç kızı taciz edince vatandaş tarafından dövüldü!53 izlenme
Kartalkaya'dan sonra şimdi de Alanya: Bakanlık iskansız binaya ruhsat vermiş26 izlenme
Kılıçdaroğlu'na her gün yeni bir anket şoku! Butlan halktan karşılık görmedi!21 izlenme
Aslı Baykal ve Fatih Altaylı kavgası büyüdü: "Patates, dangalak oğlu dangalak"31 izlenme
Benzin ve motorine ‘pompaya yansımayan’ bir zam daha!147 izlenme
Elektrik ve doğal gaza yüzde 25 zam!19 izlenme
TCDD zam üstüne zam yaparken İspanya’da kısa ve orta mesafeli trenler ücretsiz oluyor59 izlenme
Felaket böyle gelmiş! İşte Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sele neden olan Ezine Çayı'nın taşma anı!398 izlenme
Siyasilerden Ümit Özdağ'ın gözaltına alınmasına tepki: Yargı, siyasetin aparatı olamaz
İran'da, ABD ve İsrail saldırılarının hedefi olan demiryolu köprüsü yeniden inşa edildi
Serbest kalan Hizbullahçı teröristleri yakalayan polisler hapis yatacak
Marmaris’te milyonluk tesisler çürüyor!