Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Geçen ay profesör olan MEB Eski Müsteşarı Yusuf Tekin, Hacı Bayram Üniversitesi’ ne rektör olarak atandı. Kişiye özel yasalar ve yönetmeliklerle yönetilen bir ülke” diyerek tepki gösterdi. MEB Eski Müsteşarı Tekin, 25 Temmuz 2018'de, 5 yıldır görev yaptığı müsteşarlık görevinden ayrılmıştı.
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’ne göre, rektörlük için 3 yıl profesörlük şartının kaldırılmasının ardından ilk rektör ataması gerçekleştirildi. Üniversite rektörlerinin profesör olan kişiler arasından herhangi bir süreye bakılmadan seçilmesine yönelik kararın ardından ilk atama Hacı Bayram Üniversitesi'ne yapıldı.
Hacı Bayram Üniversitesi'ne profesörlük sürecinde 3 seneyi doldurmamış olan MEB eski müsteşarı Yusuf Tekin atandı. Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Tekin'in geçtiğimiz ay profesör olduğunu açıklayarak, “Rektörlükte üç yıl profesör olarak çalışma şartı 2 gün önce kaldırıldı. Geçen ay profesör olan MEB eski müsteşarı Yusuf Tekin Hacı Bayram Üniversitesi’ ne rektör olarak atandı. Kişiye özel yasalar ve yönetmeliklerle yönetilen bir ülke” dedi.
Hacı Bayram Üniversitesi, Gazi Üniversitesi’nden ayrılan dokuz fakülteyle kurulmuştu. 20 yeni üniversitenin kurulmasını öngören kanunun yayınlandığı 18 Mayıs tarihinden beri Hacı bayram Üniversitesi’nin rektörlüğünü aynı zamanda Gazi Üniversitesi’nin Rektörü olan Prof. Dr. İbrahim Uslan sürdürüyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/gecenayprofesoroldusimdirektor2627450/
Kırmızı ete yüzde 30 zam geliyor!63 izlenme
Troller baltayı taşa vurdu… İmamoğlu’na söylerken AKP’yi eleştirdiler70 izlenme
Mansur Yavaş, Melih Gökçek'in 'icraatlarını' canlı yayında tek tek gösterdi!80 izlenme
14 milyon yurttaş yardıma muhtaç24 izlenme
Şehit Karaca'nın görüntüleri ortaya çıktı: "Kızıl Elma'ya kadar devam komutanım"49 izlenme
Diploma davasında ilginç anlar: Avukatı, İmamoğlu'nu cezaevinden savundu31 izlenme
MEB'den okullara cuma namazı talimatı60 izlenme
Ankara'da mide bulandıran olay: Babası 2 kez hamile bıraktı50 izlenme
Kaliningrad: Rusya Lİtvanyayı ürün geçişine izin vermediği için uyardı!
Kopyacıların Ensarcısına ödül gecikmedi: O artık Milli Eğitim'de müdür!
AKP'li belediyeden kalan borçların yer aldığı billboardlar tahrip edildi!
Ayşe Tokyaz cinayetinde flaş gelişme! 4'ü polis 5 tutuklama