İstanbul 7. İdare Mahkemesi geçtiğimiz günlerde AKP’li Üsküdar Belediyesi tarafından 49 yıllığına bedelsiz Aziz Hüdayi Vakfı’na verilen Şehit Mete Sertbaş Parkı bitişiğindeki arazide süren yurt inşaatını durdurdu. Karar Üsküdar Belediyesi ve kaçak cemaat yurdunu yapan Diba inşaata bildirildi. Ancak buna rağmen mahkeme kararı uygulanmadı ve inşaata devam edildi. Mahallelinin baskısı sonucu kaçak inşaat durduruldu, ancak bitmek üzere olan inşaat hala mühürlenmemişti. Tibaş parkına giden İBB yetkilileri ve mahalleli Diba inşaat çalışanları tarafından inşaata alınmamıştı.

Acıbadem Mahallesi Muhtarı Semra Aydın inşaat durdurulana kadar nöbet tutacaklarını söylemişti. İnşaatta flaş bir gelişme yaşandı.
NÖBETLER SONUÇ VERDİ
Acıbadem Tibaş park gönüllülerinin mücadelesi sonuç vermeye başladı.
İnşaat durdu. İskan iptal edildi. Su ve doğalgazı iptal edileceği öğrenildi. Park alanından kaçak binaya giden beton yol kırılmaya başlandı. Konteynırlar kaldırıldıktan sonra park halka açılacak.
Bina ile ilgil tespitler İBB tarafından yapıldı ve İstanbul Valiliği'ne bildirildi. Yurttaşlar yasal süreci takip edeceklerimi bina kültür merkezi olana kadar Acıbadem Tibaş Park gönüllüleri mücadeleye ve nöbete devam edeceklerini söyledi.
NE DEMİŞLERDİ?
Acıbadem'de mahkeme kararıyla ikinci kez inşaatı durdurulan tarikat yurdunun henüz mühürlenmemesi nedeniyle nöbet başlatan Acıbadem halkı, inşaat önünde basın açıklaması gerçekleştirmişti.
Üsküdar Belediyesi'nin hukuku hiçe sayarak mühürleme işlemini günlerce yapmadığı belirtilen açıklamada, "Arkamızda gördüğünüz bu inşaatta, inşaatı yapan şirket projede olması gerekenden tam 3 kat fazla inşaat alanını kullandı ve de kaçak katlar çıktı. Halka gösterilen park görselleri yerini halkın parkının gasp edildiği beton bir binaya bıraktı" ifadeleri kullanılmıştı.
"Üsküdar Belediye Başkanı burada bir park olacağını söyleyerek, yapılan inşaat küçük bir bina olarak göstererek halka yalan söyledi" denilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verilmişti:
Üsküdar belediyesi mühürlü inşaata iskan vererek yeni bir suç işledi. İnşaatı yaptıran Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, İBB Tarafından yapılan mührü suç işleyerek söktü ve inşaata başladı. Günlerdir bu şekilde inşaata devam eden ve inşaatı yaptıran Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı daha önceden devletin mahkemesini tanımadığı gibi devletin mührünü de tanımadı. Yani şirket ve Vakıf devleti tanımamaktadır.
Bu süreçte, Mahalleli olarak yapılan usulsüzlüklerin hepsini kayıt altına aldık. Gerek emniyet birimleri gerekse İBB birimlerini ,Tibaş kaçak inşaatındaki kanuna aykırı bütün bu uygulamaları önlemek üzere göreve çağırdık.
Bugün İBB Yetkilileri inşaat alanına geldi ve mühürlenmesine rağmen inşai faaliyetlerin durdurulmadığı kaçak inşaatta, inşaatın durdurulmasını istedi. İnşaatın durduğunu bizlere ve İBB Yetkililerine bildiren inşaat şirketi yetkilileri inşaatın durup durmadığı, içerideki işçilerin tamamının tahliye edilip edilmediği denetlemek istediyse de Üsküdar Emniyet Müdürlüğü tarafından İBB Yetkililerin inşaata girişi engellendi. Aslında bilinen hukuksuzlukların, hukuken tespit edilmesi engellendi.
Biz Acıbademliler olarak, tüm Üsküdar ve tüm İstanbul halkı ile birlikte halkın malının talan edilmesini, kent ve imar suçlarını engellemek için mücadelemiz devam edecektir.
Projeye aykırı inşaat yapanlar, halkın parkını gasp edenler, milletin malını peşkeş çekenler, mahkeme kararların tanımayanlar, devletin mührünü hiçe sayanlar bu halka hesap verecektir.
Mücadelemiz bir dakika dahi burayı terk etmeden sürecek.
Herkese bizlerle dayanışmaya bekliyoruz."





http://www.krttv.com.tr/gundem/gecegunduznobettutanistanbullularindirenisisonucverdih26693.html
Eski Sancaktepe Belediye Başkanı Döğücü'den jakuzi iddialarına yanıt49 izlenme
Sedat Peker'den HDP saldırısına ilişkin açıklama42 izlenme
AKP yine dediğinin tersini yaptı! AKP iktidarında memur sayısı iki kattan fazla arttı!35 izlenme
Erdoğan Toprak: "AKP, Instagram ve Twitter’da 10 binden fazla takipçili çok sayıda hesabı satın almak için para ödedi"34 izlenme
Mansur Yavaş’tan dikkat çeken sandık güvenliği açıklaması!189 izlenme
TÜED: "Emekli aylıkları Hazine yardımının altında kaldı"28 izlenme
Bakan Tekin'den 'LGS' açıklaması: "PDF bizim değil, çalıntı iddiası yalan"17 izlenme
Nişanlısı telefonunu açmayınca, savcı polislerle birlikte öğrenci yurdunu bastı!691 izlenme
Kayınpederi üzerinden rüşvet almakla suçlanan Onur Soytürk: Kayınpederim 2021'de vefat etti
Yenidoğan Çetesi’nin insanlık dışı yazışmaları ortaya çıktı
Kılıçdaroğlu Ensar aracılığıyla ABD'ye milyonlarca dolar gönderildiğini iddia etmişti, AKP’den Ensar’a ‘moral’ ziyareti!
Van'da hain saldırı! Teröristler İran tarafından ateş açtı, 1 şehit, 2 yaralı...