Halep kentinde kurulan ve Gaziantep Üniversitesine bağlı üç fakülteden birisi olan ElBab İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, törenle hizmete girdi. Savaş süresince yüksek öğretimlerinden mahrum kalan Suriye’deki öğrenciler, eğitimlerine bu fakültede devam edebilecek.
GAZİANTEP VALİ YARDIMCISI AÇTI
Gaziantep Vali Yardımcısı Şenol Esmer, açılış töreninde yaptığı konuşmada,ElBab’ın yıl sonuna kadar elektrik ve su gibi eksik kalan bazı ihtiyaçlarının da çözüme kavuşturulacağını söyledi.
Birçok şeyin normale döndüğü bölgede, insanların sosyal yaşam faaliyetleri için talep ve isteklerinin karşılandığını ifade eden Esmer, şunları kaydetti:
“İnsanların istekleri güvenli bir sokak, eğitim görebilecekleri ilk ve ortaokul ile liseler, sağlık hizmetlerini alabileceği tesisler. Bu istekler karşısında Türkiye’nin yardım ve desteğiyle yerelde meclisler oluşturuldu. Buradaki yerel meclisteki arkadaşlarımıza Türkiye’nin vermiş olduğu destekle yol arkadaşlığı yaptık. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle 60 bin öğrencimiz ilk, ortaokul ve liselerde eğitim görüyor. Bunun yanında yerel polisler güvenliği sağlamaktadır. Tamamı Türkiye Cumhuriyeti sermayesi ile yapılan ElBab Hastanemiz bugün hizmet vermeye başlamıştır. 193 cami onarılarak ibadete açılmış durumda. 6 bin öğrencimiz burada Kur’anı Kerim eğitimi almaktadır.”
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ: SURİYELİ GENÇLER İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür de bugünün, Türkiye ve savaş sonrası hayatını idame ettirmeye çalışan Suriyeli gençler için büyük önem taşıdığını söyledi.
Zulmün ilelebet devam etmeyeceğinin bilinen bir durum olduğunu aktaran Gür, şöyle konuştu:
“Bu süreç içerisinde bir taraftan özgürlük mücadelesi verilirken diğer taraftan da insani yaşam standartlarını yükseltmek ve kutsal eğitim hakkını da devam ettirmek gerekiyor. Bu yüzden Gaziantep Üniversitesi, Sayın Cumhurbaşkanımızın çizmiş olduğu vizyonla birlikte, bir taraftan ordumuz diğer taraftan Türk milleti, burada topyekün bir şekilde asayiş ve güvenliği oluşturup insani yaşam standartlarını yükseltirken, diğer taraftan da eğitim kampüsleri açma kararı almıştır. 2011 yılından beri devam eden bu süreçte Gaziantep Üniversitesi, öncelikli olarak Türkiye’ye gelen Suriyeli gençlere yüksek öğretimin kapılarını açarak onlara yüksek öğretim imkanı tanıdı. Arkasından kendi ana dilleriyle eğitim yapabilmeleri için Arapça eğitim programları başlatıldı.”
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gaziantepuniversitesielbabfakultesiacildi251861h.htm
Ekrem İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul değerlendirmesi: "Altından İstanbul da Türkiye de kalkamaz, bu bir emlak projesidir"24 izlenme
Haziran 2025 enflasyon rakamları açıklandı12 izlenme
Hüsnü Mahalli: Yerli ve milli diyelim tartışmadan kaçınalım110 izlenme
Hizbullah'tan AKP'ye "Akıllı olun, dolara da cemaatlere de dokunmayın!"543 izlenme
Azerbaycan Savunma Bakanlığı yayınladı: Karabağ’da Ermeniler toplu halde evleri yakıyorlar!30 izlenme
Atilla Yeşilada bakkalların yakında ne yapacağını açıkladı39 izlenme
Canlı bulunan Mimar Ece Gürel'in eşinin Instagram hesabındaki sayıların anlamı ortaya çıktı667 izlenme
İstanbul’da test skandalı! Özel laboratuvar sonuçları gizlemiş!190 izlenme