Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyeleri, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski hukuk danışmanı İzzet Özgenç hakkında “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterme” suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.
ERDOĞAN’A MEKTUP YAZMIŞTI: ÇEVRENİZDE TUTTUĞUNUZ HUKUKÇU GEÇİNEN ÇAKALLAR…
Özgenç, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararına uymamasını ve kararı verenler hakkında suç duyurusunda bulunmasını, Erdoğan’a yazdığı bir açık mektupla eleştirmişti.
Özgenç’in mektubu şöyleydi:
“Sayın Cumhurbaşkanım, Değerli Ağabeyim, Bu mektubu size, resmi bir sıfat taşımadan ve resmi bir statüye sahip olmadan uzun yıllar hukuk alanında danışmanlığınızı yapan bir kişi olarak kaleme alıyorum. Anlaşılan o ki, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen muayyen bir olayla ilgili “hak ihlali” ve yeniden yargılama kararına “uyulmamasına” dair karar, Yargıtay Başkanlığı postunda oturan kişinin yanı sıra, sizlerin de bilgisi dahilinde verilmiştir. Hukuki danışmanlık çalışmaları çerçevesindeki yönlendirmeleri dolayısıyla mahcubiyetini gerektiren bir durumun olmadığı ortaya çıkmış bir kişi olarak, etrafınızı saran veya çevrenizde tuttuğunuz ‘hukukçu’ geçinen ÇAKALLAR yüzünden, somut hukuki sorunlarla ilgili düşüncelerimi size zamanında arz etme ve yönlendirme kabiliyetim ortadan kalkmıştır. Bu durumu, şahsım için bir eksiklik olarak telakki etmiyorum. Ancak, hukuka geri dönülmesi dışında hiçbir beklentisi olmayan bir kardeşiniz olarak, bir üyesi olduğum toplumumuzun hukuk alanındaki geleceğiyle ilgili endişelerim dolayısıyla, sizi Anayasanın Cumhurbaşkanı’na yüklediği ‘Devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını temin etme’ görevini (m. 104, f. 2) yerine getirmeye davet ediyorum. Selam, saygı ve sağlık dileklerimle.”
KRT
Mansur Yavaş: "Cevabını sandıkta alacaksınız"23 izlenme
Ticaret Bakanlığı, sadece kiralık araçlar için 9 yılda 5 milyon 815 bin lira harcamış!83 izlenme
Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ın annesi Gülseren Çalık hastanede konuştu: "Aklımı kaybetmek üzereyim"36 izlenme
AKP'li başkanların içkili alemi sürüyor15 izlenme
Mersin’de, Kılıçdaroğlu Gönüllüleri'nden oluşan kadınlara MHP'lilerden saldırı!48 izlenme
Esenyurt'taki Fi Tower sitesinde kriz büyüyor: Arapça vekâleti yırttı, ifadeye çağrıldı!35 izlenme
Bursa'daki 3 milyon yıllık Oylat Mağarası'nı mahvettiler! Temizlemek bile yasak10 izlenme
Eskişehir 'de 5 kişiyi yaralayan şahıs tutuklandı54 izlenme