Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, iki yıl önce av karşıtı yazıları sebebiyle İ.B. isimli kişi tarafından tecavüz ile tehdit edildikten sonra suç duyurusunda bulundu. Kalkandelen’in yaptığı ilk suç duyurusu sonrası kovuşturmaya yer yok kararı verildi.
Konunun üzerine giden Kalkandelen, İ.B. hakkında ikinci kez suç duyurusunda bulundu. İstanbul 13. Asliye Ceza Mahkemesi, İ.B. ile ilgili “delil yetersizliğinden” beraat kararı verdi. Zülal Kalkandelen, Cumhuriyet’e konuşarak mahkemenin kararına şu sözlerle tepki gösterdi:
'GENCEBAY’A YALAKA İFADESİ İÇİN CEZA VEREN YARGI TECAVÜZ TEHDİDİNE BERAAT VERDİ'
İkinci suç duyurusu için gittiğimde, ilk suç duyurusunda kovuşturmaya yer yok kararını gören savcı bile ‘bu nasıl olur?’ diyerek şaşırmıştı. Soruşturma açılması için Siber Suçlar Şubesi’ne gönderdi ve soruşturma açıldı. Avukatlarımla birlikte bu kişinin adresini bulmak için çok çaba sarf ettik. Kararda ise inanılmaz bir gerekçe verildi. ‘Kişinin böyle bir suçu işlediğine dair gerekçe bulunamadığı’ yazıyordu. O mesajı atarken videosunu mu çekmeliydim? Örneğin; Orhan Gencebay’a söylenilen ‘yalaka’ ifadesine bile ceza veren yargı, bana yapılan tecavüz tehdidine karşı hiçbir şey yapmadı. Bu kişi İstanbul’da oturuyor ve ben etkinliklerimi duyuruyorum. Sürekli çıkıp gelecek mi diye düşünüyorum.
'AKP’LİLERİN EŞLERİNE KIZLARINA BİR ŞEYLER SÖYLENDİĞİNDE GEREĞİ YAPILIYOR'
"Hak mücadeleleri kapsamında birilerinin menfaatine dokunduğunuz zaman tehdit ediliyorsunuz" diyen Kalkandelen, “Delil ve kanıt bulunamadığına yer vermişler. Hiçbir inceleme yapılmamış bile. AKP’lilerin eşlerine, kızlarına bir şeyler söylendiğinde gereği yapılıyor. Erdoğan’ın kızına evlenme teklifi edildiğinde hemen gereğini yaptılar. O evlenme teklifi bu tecavüz tehdidi. İki yıldır bu işin peşindeyim. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Ben nasıl adaleti sağlayacağım? Bana bir şey olduktan sonra peşine düşecekler belli ki” ifadelerini kullandı.
Mahkemenin İ.B. hakkında verdiği beraat kararı ise şu şekilde:

KRT
Piyasalarda Çetinkaya etkisi! İşte rakamlar…66 izlenme
DSP Genel Başkanı Aksakal, sandığa gitmedi141 izlenme
CHP delegeleri 'Olağanüstü Kurultay' için harekete geçti5 izlenme
Bir genel müdür daha istifa etti!103 izlenme
Yurtdışındaki Türklerden Erdoğan'a yanıt! "Hayal âleminde yaşıyor"43 izlenme
"Filosunu yenileyememiş" diyen Erdoğan'ın THK'da 'onursal başkan' olduğu ortaya çıktı!37 izlenme
Üretim bandı kuruldu denilen TOGG'un fabrikasının içi bomboş çıktı!32 izlenme
AKP şimdi de kaleleri satıyor!9 izlenme
İmamoğlu'ndan gençlere söz: "Bayram yerine çevireceğiz tüm yurdu"
AKP İstanbul İl Başkanlığı'nda özel güvenlikti, Kızılay'a yönetici oldu!
'Tebliğciler' bu kez Kadıköy'de ortaya çıktı, vatandaşlardan tepki geldi!
Fatih Tezcan gazeteciyi ölümle tehdit etti! Küfürler, tehditler, hakaretler...