Gazeteci Yılmaz Özdil’in Aktur sitesinde bulunan evinin parsel kaydırma yöntemiyle evini büyüttüğü iddialarının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı soruşturma başlattı. Bakanlık yetkilileri evin ada parselini inceledi.
Muğla Çevre ve Şehircilik müdürlüğü personeli ise Yılmaz Özdil’in evine gelerek incelemelerde bulundu. Özdil’in evini ve evinin yanında bulunan 2 evi de incelemeye alan ekipler, evin alt kısmında bulunan sahildeki yapıları incelemek üzere kayıt açtı.
Bodrum Belediye Başkanı işin peşinde olduğunu sosyal medya hesabından paylaşarak, “BitezAktur’da basına konu olan parsel ve mülkle ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleriyle inceleme yaptım. İnceleme sonuçlanınca kamuoyu tüm detaylarıyla bilgilendirilecektir” açıklamalarından bulundu.
Özdil'in evi ile ilgili iddialar şöyle:
Özdil'in, Bodrum Bitez'de eşi Hülya Özdil adına satın aldığı villaya, ruhsata aykırı birçok kaçak bölüm yaptığı ileri sürülüyor. Villa, Aktur A.Ş.'den 4.6 milyon liraya satın alındı. Yapı, yürürlükte olan imar planında, 'ticaret alanı' sınırları içinde kalıyordu. Bodrum Belediyesi yapıya ilk olarak Hülya Özdil adına 'ofis ve işyeri iki bağımsız bölüm142.5 metrekare' olmak üzere yapı ruhsatı tanzim etti ve bir süre sonra yapı kullanım izin belgesi verdi. Böylece imar planlarında ticari alan vasfı olan yapıyı, Özdil ailesi villaya çevirdi.
https://www.birgun.net/haber/gazeteciyilmazozdilineviincelendi299511
Anket sonuçları açıklandı: Vatandaşın yüzde 60'ının geliri giderine yetmiyor!38 izlenme
Türkiye'de doğan Suriyeli bebek sayısı açıklandı!114 izlenme
Gelecek seçimde AKP üçüncü parti olabilir!37 izlenme
Yağ, un, şeker, süt, tuvalet kâğıdı… Kotalı ürünlerin sayısı artıyor!65 izlenme
İktidara yakın iş adamları 200 milyar doları yurtdışına kaçırdı !333 izlenme
Washington Post: Erdoğan otokrasiye doğru bir adım daha attı199 izlenme
Halka kuruş kuruş zam, holdinglere milyonlarca teşvik! AKP'den 386 milyon TL'lik 'servet transferi'21 izlenme
Mesajlar ifşa oldu, AKP’nin Adana’da şölen alanını nasıl doldurduğu ortaya çıktı!58 izlenme