Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AKP Çubuk İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Vatandaş Buluşması' programında konuştu.
Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yeni tarih veren Oktay, "Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili sorunu da söz verdiğimiz gibi yıl bitmeden 12 hafta içerisinde çözüme kavuşturacağız" dedi.
EYT düzenlemesi öncesi SGK kayıtlarının kayıp olduğuna değinen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "8 Eylül 1999 öncesi işe girenleri kapsıyor. Bu dönemde dijital kayıt sistemi yok. Biz bütün bunları organize etmeye çalışıyoruz. Bütün bu çalışmaları tamamladığımız zaman, gerçek boyutları ortaya çıktığı zaman bunu paylaşacağız" demişti.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), AKP'nin kabul edilen grup önerisiyle 26 Aralık Pazartesi'nden başlayarak 3 Ocak Salı gününe kadar yasama faaliyetlerine ara verecek.
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EYT ile ilgili geçen hafta yaptığı açıklamada "2023’e bu konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz" ifadesini kullanmıştı.
EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. Düzenlemede bir yaş şartı olup olmayacağı belirsiz.
Kaynak: Gerçek Gündem
AKP, Hatay’da sorumluyu buldu: Belediye bürokratları37 izlenme
Türkiye ile Somali arasında imzalanan güvenlik anlaşması neden tartışmalara yol açtı?35 izlenme
Benzin ve motorine yeni zam geliyor20 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 93.261 yeni vaka tespit edildi, 93.438 kişi sağlığına kavuşurken, 182 kişi hayatını kaybetti!51 izlenme
Tayfun Kahraman’ın eşinden Jandarma açıklamasına yanıt: "Tutanakla belgeli"25 izlenme
YSK Başkanı ve üyeleri hakkında suç duyurusu27 izlenme
Belediye Başkanı duyurdu: Marmaris’te corona virüsünden ilk ölüm gerçekleşti!84 izlenme
Son seçim anketinden Erdoğan'a kötü haber!29 izlenme