Home
21 Ekim 2021 ( 37 izlenme )
Reklamlar

Flaş iddia! Merkez Bankası'nın faiz kararı sızdırıldı mı?


Dün 9.30'un üzerinde seyreden dolar biranda 9.20 seviyelerine düşmesinin ardından Ekonomist Alaattin Aktaş'tan flaş bir iddia geldi.


Ekonomi piyasalarında merakla beklenen faiz kararı bugün açıklanacakken karar öncesi dolar kurunda yaşanan düşüş, Alattin Aktaş’a “Birileri bir yerlerden bilgi mi aldı?” sorusunu sordurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla bir görüşme gerçekleştirmiş yapılan toplantı sonrası Merkez Bankası’nın iki önemli ismi görevden alınmıştı. Bu karar sonrası dolar kuru hemen hemen hergün rekor tazelerken 9.38 TL’yi gördü.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bu yılın 10. Faiz toplantısını bugün gerçekleştirecekken dolar kurunda son iki günder bir düşüş yaşanıyor. Bu düşüşün nedenini sorgulayan Dünya Gazetesi ekonomi yazarı Alaattin Aktaş’da Merkez Bankası’nın vereceği kararın sızdırılmış olabileceğini iddia eden bir paylaşım gerçekleştirdi.

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SIZDI MI?

Alaattin Aktaş Twitter hesabında yaptığı paylaşımda “MB'nin faiz kararı sızmışsa vay halimize!” diye yazdı. 

mbtweet.png

Aktaş’ın paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

Dolar daha 810 saat öncesine kadar MB'den faiz indirimi beklendiği için 9.30'un üstünde seyrediyordu. Son birkaç saattir birileri bir yerlerden bilgi mi aldı da kur birden 9.20'ye geriledi? Bu çok vahim bir durum. MB'nin yarınki kararı sızmışsa vay halimize!

https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/flasiddiamerkezbankasininfaizkararisizdirildimih190282.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bakan Koca açıkladı: 6.912 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.464.030'a, can kaybı 25.736’ya yükseldi! AKP'li eski yönetici birçok iş adamını dolandırdı Sözde hocanın çalışan kadınlar hakkındaki sözleri tepki çekti: "Güsul alıp namaz kılmayan kadın 80 yıl cehennemde yanar" Tarikat içindeki iktidar kavgası büyük vurgunu ortaya çıkardı