TV100 yazarı Barış Yarkadaş Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili dikkati çeken bir iddiada bulundu.
“AKP kulislerinde dile getirilenlere göre, İmamoğlu’nun görevden uzaklaştırılması halinde bu koltuk için üç isim geçiyor. “ diyen Yarkadaş:
“Bunlardan biri Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, diğeri Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, diğeri ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen.” İddiasında bulundu.

Yazısının devamında Yarkadaş, “Ancak son dönemde ibrenin Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i gösterdiği belirtiliyor. Hilmi Türkmen’in son dönemlerde İstanbul sermayesinin gözdesi haline gelen Üsküdar'ı yönettiğine vurgu yapan bazı AKP’liler, 'Hilmi Bey İstanbul’u da rahatlıkla yönetebilir' diyor." İfadelerini kullandı.
Yarkadaş, İçişleri Bakanlığı'nca hazırlanan 'terörle iltisaklı kişilerin işe alınması' dosyasının iktidar kanadının İBB'yi CHP'nin elinden almakta kararlı olduğunu gösterdiğini söyledi. Yarkadaş yazısında "Hatta bu kararlılık öyle bir aşamaya geldi ki; siyaset kulislerinde artık İmamoğlu’nun ‘’görevden uzaklaştırılması’’ halinde yerine gelecek isim bile telaffuz ediliyor.” İfadelerini kullandı.
LİSTE HAZIRLIĞI
Yazısının devamında Yarkadaş şöyle dedi:
AKP iktidarı, İmamoğlu’nun 'terör soruşturması' bahane edilerek görevden uzaklaştırılması halinde ne yapılacağına dair oyun planını da raftan indirmiş. Önceki gün konuştuğum İmamoğlu’na yakın bir isim, 'Belediyenin genel bütçesi ve iştirak şirketlerinin hacmi, AKP’nin gözlerini kamaştırıyor. AKP, Başkan İmamoğlu görevden uzaklaştırılırsa hangi şirketi kimin yöneteceği ve şirketlerin yönetim kurullarına kimlerin atanacağı üzerine çalışıyor' diyordu.
Yeniçağ
İsrailli bakandan skandal sözler! “Gazze’ye nükleer bomba atılması olasılıklardan biri”43 izlenme
Bir tütün ürününe daha zam geldi34 izlenme
Kütüphaneyi yıktılar, camiyi genişlettiler!96 izlenme
Dar Gelirlilerin Konuta Ulaşması İçin Yapılacak Şey Belli: Yılda En az 850 bin Konut İnşa Edilmeli37 izlenme
İnsanlar can vermeye devam ediyor ama icraat belli ! Katliamlar Sonrası AKP'nin Eylem Planı Hep Aynı !369 izlenme
Fed'den yeni uyarı46 izlenme
Star yazarından skandal hakaret! "Türkiye'yi artık o çocukları yönetmiyor"619 izlenme
İran'da kadın öğrenciler yasağı delip saçlarını açtılar54 izlenme
Bira ve rakıya 2019 zammı!
Oscar'daki tokat Türkiye'yi de karıştırdı! Nagehan Alçı ile Gonca Vuslateri birbirine girdi!
Reuters'tan Ekrem İmamoğlu analizi: Seçmen onu Erdoğan karşısında tahtta tutmakta kararlı
Cem Küçük ifşa oldu! Şok WhatsApp mesajları sızdı! İBB kumpası çöktü mü? Onur Alp Yılmaz anlattı