Ankara Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en iyi “rating”ine sahip belediyesi olurken, dünyada da birçok yerel belediyeyi geride bıraktı.
Fitch, yurt içi borçlanmalar için dikkate alınan uzun dönemde yurt içi yükümlülüklerinin yerine getirebilme gücünü gösteren derecelendirme notunda Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne en yüksek seviye olan “AAA” notu verdi. Bu açıklama ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin yurt içi borçlanmalarında en yüksek kredibiliteye sahip olduğu uluslararası arenada da tescillenmiş oldu.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle pandemi döneminde ekonomik yükünün önemli ölçüde artmasına rağmen Fitch’ten en yüksek notu alması ekonomistler tarafından çok önemli bir başarı olarak değerlendirildi.
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uluslararası piyasalardan borçlanma notu, Türkiye’nin ülke notu tarafından sınırlandırıldı. Fitch Ratings tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesine genel kredi notu olarak, ülke notundan daha yüksek bir not verilemediği için BB verildi.
Ekonomistler ülke notu tavanı olmasaydı “A” seviyesinde olan Ankara Büyükşehir Belediyesi SCP notunun kurumun çok daha yüksek bir kredi değerliliğine sahip olduğunu gösterdiğini belirtti.
ANKA
CHP Gençlik Kolları'ndan TÜİK videosu: Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu38 izlenme
YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'na saldırı!144 izlenme
PTT arazisi de ranta açıldı! 6 kata kadar inşaat49 izlenme
TCMB altın satışında zirveye oturdu14 izlenme
Türkiye 'Eski Türkiye' olsaydı asgari ücret 66 bin lira olacaktı! Asgaride TÜİK’in bu hesabına bakın17 izlenme
Narin Güran'ı arama çalışmaları 8. gününde... 1 şüpheli gözaltına alındı: 'Çember çok daraldı'30 izlenme
BAE Sedat Peker için AKP'ye ne söz verdi! Sedat Peker'i iade etmeye mi hazırlanıyorlar?64 izlenme
AKP’de gerginlik bitmiyor! AKP Trabzon İl Başkan adayı kongre öncesi gözaltına alındı!32 izlenme