Uzmanlar sonbaharla birlikte diğer virüslerin de etkili olacağını ve korona virüsle aynı belirtileri gösterdiği için sıkıntılar yaşanabileceğini belirtiyor. Bu nedenle uzmanlar özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olan kişilerin zatürre aşısı yaptırmasını tavsiye ediyor.
Sağlık Bakanlığı ve uzmanlar tarafından önerilince, aşıya talep arttı. Şu an piyasada bulunamayan zatürre aşısının karaborsaya düştüğü, 350 TL'lik ilacın 1000 TL'ye yükseldiği, eylülekimde gelecek aşılar için her eczanede 200300 kişilik isim listeleri oluştuğu, ayrıca eczanedeki sırasını 1000 TL'ye satan kişiler olduğu iddiaları gündemde.
Pek çok eczane, piyasada zatürre aşısının bulunmadığını, aşıların ne zaman geleceği hakkında net bir bilgi olmadığını ancak aşı gelirse satışının aynı fiyattan (5 yıl koruyucu olan 70 TL ömür boyu koruyucu olan 350 TL) olacağını dile getirdi. Eczacılar, zatürre aşısının aile hekimliklerinde ücretsiz yapıldığını dile getirerek, zatürre aşısı talebinde bulunanları aile hekimliklerine yönlendirdiklerini söyledi.
İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, "Bir eczacının bir ilacı fiyatının üstünde bilerek ve isteyerek satması, onun diploma iptaline sebep olur.
Hiçbir eczacı zatürre aşısını daha pahalıya satıp 650 lira fazladan kazanayım gibi bir düşünceye giremez çünkü hayatıyla oynar. O yüzden bu mümkün olamaz.
'O eczane, piyasadaki tüm zatürre aşılarını topladı ve binlerce aşı satacak, birkaç milyonluk vurgun yapacak' denilse bile düşünürsünüz ama 600 lira fazla kazanmak için hiç kimse mesleğini tehlikeye atmaz. Hiç inandırıcı gelmiyor.
Eczaneye gelen insanlar, aşı geldiğinde haberleri olsun istiyor. İsimlerini ve telefonlarını alıyoruz, gidiyorlar. Bu noktada da sıralarını satmak gibi bir durum mümkün değil; çünkü o hastaları da eczacılar arayacak. 'Benim sıram 10'uncu sırada size satayım' gibi bir durum söz konusu olamaz." dedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/firsatcilarbukadarinadapesdedirttizaturreasisih46218.html
Bakanı Derya Yanık, Sarıyer AK Parti İlçe Başkanlığı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu23 izlenme
Sayıştay tespit etti: Müzedeki 404 eser ortada yok28 izlenme
CHP'li belediye başkanları İmamoğlu ile Kaftancıoğlu'na destek için bir araya geldi24 izlenme
‘Silkeleme’ ısrarı: SGK talepleri kabul etmemiş14 izlenme
AKP'li eski başkandan Volkan Konak için skandal paylaşım: CHP suç duyurusunda bulundu34 izlenme
İBB Meclisi’ndeki Kanal İstanbul tartışmasında AKP’den tarihi ‘rant’ itirafı!65 izlenme
Kurt Korumalı Mevduat 1,5 trilyon lirayı aştı25 izlenme
Bütün sonuçları unutun! Son anket AKP ve MHP'yi öyle bir sarstı ki...49 izlenme
Eğitim çalışanları isyanda: Öğretmenlerin yüzde 81'i ay sonunu getiremiyor
Esnafa konum vergisi mi geliyor? Herkesi ayağa kaldıran iddiaya peş peşe açıklama
Konya'da doktorun 'teşhircilikle' suçlayıp muayene etmediği genç kız kıyafetini paylaştı
Tarım Kredi'den bir güzel haber daha! 30'dan fazla üründen sonra şimdi de kasap reyonunda indirim var