Gazeteci Merdan Yanardağ, hazırlayıp sunduğu ’18 Dakika’ adlı programın dünkü yayınında, 1876’da kabul edilen anayasayı 1878 yılında askıya alan ve kurduğu hafiye teşkilatıyla hatırlanan II. Abdülhamid hakkında şu yorumu yapmıştı:
“1908’de Abdülhamid despotizmini, emperyalizmin uşağı, aşağılık bir diktatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı Türk aydınlanmasını modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere, Ahmet Rızalara, Harp Okulu öğrencilerine, mühendishane öğrencilerine zulmeden despot.”
GECE YARISI TWEET’İYLE…
Merdan Yanardağ’ın bu yorumundan çok kısa bir süre sonra RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, gece yarısı Twitter hesabından Tele 1 hakkında inceleme başlattığını duyurdu.
Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi: “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucusu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır.”
YANARDAĞ: DESPOT DESPOTTUR!
RTÜK Başkanı’nın bu mesajına Merdan Yanardağ’dan tepki geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yanardağ, “RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin adlı şahıs, gece yarısı 03.00’de TELE 1 hakkında inceleme başlatıldığını açıklıyor. Hayrola Sayın Şahin, darbe mi yapıyorsunuz, aceleniz nedir? Ülke TV için 10 gün beklediniz. Padişahlar eleştirilemez diye, bir yasa mı var? Siz mahkeme misiniz?” ifadelerini kullandı.
Yanardağ programda yaptığı değerlendirmeyi Twitter hesabında da tekrar etti:
“Dünyanın bütün despotları, zorbaları ve diktatörleri aşağılıktır. Onların sultan, darbe lideri ya da seçilmiş olmaları fark etmez. Despot despottur. Bunu söylemek hakaret değil, eleştiridir. Ancak, fikrin ve eleştirinin karşısına, küfür ve tehditle çıkmak, tam bir zavallılıktır.”
SEVDA NOYAN NEDENİYLE ZORAKİ CEZA!
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, yazar olduğunu öne süren Sevda Noyan’ın Ülke TV’de yayınlanan ‘Arafta Sorular’ programında komşularını ölümle tehdit etmesi üzerine ancak kamuoyunun tepkisiyle harekete geçmişti.
Şahin, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz” açıklaması yapmış, kamuoyunda yükselen tepkiler nedeniyle geri adım atmıştı.
RTÜK Başkanı sonraki açıklamasında ise “Sevda Noyan’ın söylemleri, RTÜK ilkeleri bakımından asla kabul edilemez. RTÜK, kuruluş amacına uygun olarak ilk kurul toplantısında gereğini yapacaktır” değerlendirmesinde bulunmuştu.
Bu gelişmelerin ardından RTÜK, Noyan’ın “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ üç, beş var, benim listem hazır” ifadeleri nedeniyle ‘Arafta Sorular’ programına üç kez yayın durdurma cezası vermişti.
Cumhur İttifakı'nda bir kriz daha! AKP'li vekili suçladı144 izlenme
Kılıçdaroğlu’nun avukatı beraat etti: "Erdoğan’dan ve yargısından kurtuluyoruz"24 izlenme
Kanal İstanbul’da yine rant oyunu!65 izlenme
Bir zamanlar sembol markaydı: Yarım asırlık fabrika kapanıyor4 izlenme
Köprü bakım ve onarım trafiği cebimize nasıl yansıyor?76 izlenme
AKP'li Tevfik Göksu yine ters köşe! 'Biz toplam 630 km raylı sistem teslim etmişiz' Ulaştırma Bakanı 'İstanbul'un faal raylı sistem ağı şu anda 233 km!'54 izlenme
Altın Rekorlara Doymuyor23 izlenme
Türk Tabipleri Birliği Başkanı Fincancı'dan TSK'ya yönelik skandal kimyasal silah iddiası31 izlenme
AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden skandal kitap ihalesi! Atatürk düşmanına 1000, Nutuk'a 1 sipariş!
Haber spikeri depreme canlı yayında yakalandı! O anlar ekranlara böyle yansıdı
Erdoğan’ın Nas’ı sofranın yası oldu!
45 yıl önce dünyayı ayağa kaldırdı! Uzaydan gelen 73 saniyelik sesin sırrı nedir? "Bütün hikayeyi değiştirecek"