Fon krizine ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, soruşturmanın kapsamlı şekilde yürütülmesi gerektiğini belirterek, gerçeklerin “ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun” tüm yönleriyle ortaya çıkarılması çağrısında bulundu.
Saral, Adalet Bakanı ve ilgili kurumların soruşturmayı “en kılcal damarlarına kadar” takip edeceğine inandığını belirterek, mağdur olan yatırımcıların zararlarının giderilmesi için gerekli adımların kararlılıkla atılması gerektiğini vurguladı.
Saral'ın açıklaması şöyle:
Son günlerde yaşadığımız fon krizi, yaklaşık 1 milyon yatırımcıyı ilgilendiren; Borsa İstanbul’dan sermaye piyasalarına kadar uzanan ciddi bir meseledir.
Burada mesele yalnızca birkaç fonun ya da yatırımcının uğradığı zarar değildir. Asıl mesele, milletimizin alın teriyle biriktirdiği parasına ve finansal sisteme duyduğu güvendir.
Bu süreci görmezden gelen, ihmali veya sorumluluğu bulunan kim varsa hukuk önünde hesabını vermelidir. Ucu nereye giderse gitsin, kime dokunursa dokunsun, gerçekler bütün açıklığıyla ortaya çıkarılmalıdır.
Adalet Bakanımızın ve ilgili kurumlarımızın bu soruşturmayı en kılcal damarlarına kadar takip edeceğine, milletimizin mağduriyetinin giderilmesi için gereken adımların kararlılıkla atılacağına inanıyorum.
Biz milletimizin yanında, hakkın ve adaletin yanındayız.
Bu mesele üzerinden Cumhurbaşkanımızı yıpratmaya yönelik hiçbir siyasi hesabın da milletimizin mağduriyetinin önüne geçirilmesine izin verilmemelidir.
Adalet Bakanlığımızın gayretli çalışmalarını destekliyoruz. Devletimizin adaleti tecelli edecek, sorumlular kim olursa olsun hukuk önünde hesap verecek, milletimizin hakkı korunacaktır."
Sözcü
Geçici ateşkes bitti: Gazze’de savaş yeniden başladı42 izlenme
Suriyeli sığınmacıdan skandal sözler! "Türkler çok zalim. Türkler Müslüman değil. Deprem geldi Allah hepsini öldürdü"40 izlenme
Gaziantep'te dün defnedilen kişi sayısı belli oldu! AKP'li belediyeden jet 5 bin kişilik mezar ihalesi!113 izlenme
İşte 10 yılda alım gücünün geldiği nokta: Boş yılbaşı sepeti 1.045 lira59 izlenme
Asgari ücret ve emekli maaşında son düzlük: Uzman isim rakam verdi52 izlenme
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 21.692 yeni vaka tespit edildi, 183 kişi hayatını kaybetti, 14.636 kişi sağlığına kavuştu!53 izlenme
Madımak katliamı sanıklarının avukatı, baro kuruyor!104 izlenme
Seçim yarışında heyecan artıyor: Son İstanbul anketinde kim önde?44 izlenme
AKP'li belediye başkanı için istenen ceza belli oldu! Rüşvet çarkı dudak uçuklattı
BAE Peker’in sesini tam kıstı! Aracı ile de mesaj atamayacak
Erdoğan'ı utandıracak sözler! Erdoğan CHP'li vekili hedef aldı yanıt MHP'li vekilden geldi!
İşte Kılıçdaroğlu-İmamoğlu görüşmesinin perde arkası!