Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığı görevine AKP İdari ve Mali İşler Başkanı ve Bitlis eski Milletvekili Vedat Demiröz ile eski DYP ve HAS Partili Mehmet Ağar ile Numan Kurtulmuş’un yardımcısı Prof. Çağrı Erhan atandı.

Çağrı Erhan
ÖRTÜLÜ ÖDENEK BİRİMİ
Demiröz 2012 yılında Pensilvanya’da FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i ziyaret eden 12 AKP milletvekili arasında yer almış ve yan yana fotoğraf çektirmişti. Aynı heyetle Pensilvanya’ya giden ve FETÖ elebaşısının dizinin dibine oturan AKP Meclis Grup Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan da hafta sonu yapılan AKP kongresinde MKYK listesine alınmıştı.
23 Şubat’taki kongrede MKYK’ya giremeyen İdare ve Mali İşler Başkanlığı’nı yürüten Vedat Demiröz de Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı yapıldı. 20112023 yılları arasında milletvekili olan Demiröz, 1990’dan itibaren Erdoğan’ın yeminli mali müşavirliğini de yapıyor. Demiröz’ün örtülü ödenek işlemleri ile ilgili birimin başına getirilebileceği öğrenildi.
Danışmanlığa getirilen bir diğer isim ise Altınbaş Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Çağrı Erhan. Başdanışmanlığın yanı sıra büyükelçi unvanı alan Erhan, HAS Parti kurucuları arasında yer alıyordu.

SÖZCÜ, 12 AKP’li vekilin, dershane ve MİT krizinden sonra Pensilvanya’ya yaptığı ziyaretini, ‘Hepiniz oradaydınız’ manşetiyle kamuoyuna duyurmuştu. O ziyarette yer alanların çoğu hala siyasetin içerisinde.
Sözcü
Gezi soruşturması medyaya sıçradı: 12 yıl önceki görüntülere tek tek bakacaklar21 izlenme
AKP’li milletvekilinin şirketinin yaptığı yolun borcuna hükümet kefil oldu23 izlenme
İmamoğlu Saraçhane'yi paylaştı: "Umut burada"25 izlenme
Antalya'da Muhittin Böcek'in afişleri söküldü26 izlenme
CHP'li Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'a yapılan saldırının görüntüleri ortaya çıktı!132 izlenme
Vatandaş, sokak röportajında Erdoğan'ın diplomasını sorunca yandaş şahıs tarafından hakarete uğrayıp, iteklenmişti23 izlenme
Ezan bekletme rekoru Erdoğan'da!474 izlenme
Mimar Ece Gürel’in ölüm sebebi belli oldu!46 izlenme
Yıllarca süren istismar Müge Anlı'da ortaya çıkmıştı: 'Üvey baba' tutuklandı, linçten polis kurtardı!
Durdurulamayan kriz corona! İşte 115 ülkeye sıçrayan virüsle ilgili son rakamlar
Bursa'daki yangından şehit haberi geldi
Erdoğan'ın eski sağ kolundan Bülent Arınç'ın o sözlerine sert çıkış! "Çok geç kalmadın mı?"