Home
05 Ekim 2022 ( 30 izlenme )
Reklamlar

Eğitimde skandal: Öğretmenler sınava girdi öğrenciler diploma aldı!


Açık öğretimde kayıtlı 1 milyon 738 bin 198 öğrencinin neredeyse tamamı, salgında online yapılan sınavlarda yüzde 100’e yakın başarı sağladı. Öğrencilerin yerine, açık öğretim sınavlarına öğretmenlerin girdiği ortaya çıktı. İşte o itiraflar:


Fizik Öğretmeni A.Ö: “Sınavlar, salgında online yapıldı. Mahalle, eş dost ve akraba baskısı oldu. Sınavdan önce İngilizce, matematik, edebiyat, fizik, kimya gibi temel derslerin branş öğretmenleri önceden ayarlandı. Farklı bilgisayarlardan, öğrencilerin yerine sınava girip, soruları çözdük. Bedavadan diploma aldılar. Çok utanıyorum.”

İngilizce Öğretmeni B.C: “En çok talep İngilizce'ye geldi. Öğrencilerin yerine sınava girdim. Sınav için 1 hafta süre verilip, on line yapılması etkiledi. Çözülen sorular ve cevaplar internetten yayıldı. Çok sayıda öğretmen sınava girdi. Tek kelime İngilizce bilmeyenler, sınıf geçti. Vicdan azabı çekiyorum. ”

Matematik Öğretmeni A.K: “Öğrenciler, açık öğretim sınavların artık hep çevrimiçi yapılmasını bekliyor. Benim gibi birçok öğretmen, bu sahtekarlığa karıştı. Alın teriyle sınavı geçen öğrencilere, bu haksızlığı yapmamalıydık. Soru bile görmeden, okul bitirdiler. MEB, çevrimiçi sınav yapmasın. ”

Sözcü

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

CHP'liye jet adalet! Üç Suriyeli sapık 14 yaşındaki Türk kızına tecavüz etti! Mahkemedeki skandal ifadeleri çıldırttı Laik mahkeme, Kuran’a bakıp hüküm verdi! Bakan Koca açıkladı: 40.786 yeni vaka tespit edilirken, 163 kişi hayatını kaybetti, 23.968 kişi sağlığına kavuştu!